Expoziţie inedită la Muzeul Judeţean cu produse date ca mită în campaniile electorale.Vezi foto

O inedită expoziţie de produse oferite mită în campaniile electorale va putea fi urmărită, sâmbătă, de la orele 19.00 la 24.00, în Noaptea muzeelor, la Muzeul Judeţean Botoşani. Asociaţia Judeţeană a Jurnaliştilor Profesionişti, împreună cu Muzeul Judeţean, a expus în holul muzeului materiale de propagandă, dar şi căciuli, şepci, pelerine, tricouri, umbrele, produse alimentare (ulei, zahăr, făină) pe care politicieni le-au oferit în ultimele campanii electorale.

De asemenea, expoziţia intitulată „Campaniile electorale- aceeaşi Mărie cu altă pălărie” cuprinde o serie de afişe şi postere electorale foarte din prima campanie electorală de după Revoluţie până în prezent. Cel mai valoros afiş este unul al PNL – Câmpanu, din 1992, cu Corneliu Popescu şi echipa sa de candidaţi. De asemenea, pe panouri se pot regăsi afişe cu fostul Partid Socialist, condus atunci de defunctul Constantin Huţu. De asemenea, pot fi văzute afişele electorale din trei campanii pentru funcţia de primar ale lui Cătălin Flutur. Pe afişe mai sunt Constantin Conţac, Florin Egner, Liviu Conţac sau Cristian Romanovschi.

„Este foarte interesantă expoziţia din cel puţin două puncte de vedere. Una: pentru că este inedită. A doua pentru că în sfârşit alegătorii pot să aibă o imagine a ceea ce înseamnă de fapt lupta pentru putere, lupta politică dusă nu cu argumente logice, care să îl convingă pe cetăţean că fiecare partid îi vrea bine, ci dusă cu lucruri care sunt la limita legii. tentaţia, ca să nu zic mita electorală, este un lucru care s-a practicat dintotdeauna, dar care ar trebui să nu mai existe, dacă am dori ca alegerile să însemne ceva„, a afirmat muzeograful Gheorghe Median.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *