Candidatul USL la Primăria Botoşani vrea universitate de joburi şi parteneriate cu primării occidentale

Ovidiu Portariuc
Ovidiu Portariuc

Candidatul USL la Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc, îşi propune să realizeze, în cazul în care va ajunge primar, un departament de relaţii externe al primăriei, un corp de elită de specialişti în primărie, un parc industrial de servicii, facilităţi pentru afacerile pornite de românii care se întorc din străinătate, dar şi o universitate de joburi. În programul său mai figurează realizarea a 18 blocuri cu 1044 de locuinţe, eliminarea corupţiei locale, parteneriate cu primării din Germania şi alte state occidentale. Concret, Ovidiu Portariuc îşi propune să aducă la Botoşani consilieri germani şi a unor consilieri europeni cu atribuţii în planificarea şi dezvoltarea urbană. Acesta mai vrea ca toate posturile vacante din Primăriei şi unităţile subordonate să fie publicate în ziarele locale.

Portariuc are şi un program dedicat pensionarilor.  Acesta vizează reducerea la 50% a costului cu energia termică, realizarea unei centrale pe biogaz în Botoşani, reabilitarea termică a locuinţelor, tratament la domiciliu pentru pensionari şi realizarea unui centru medical multifuncţional.

Candidatul USL mai vrea să amenajeze şi un spaţiu de aterizare pentru elicopterele SMURD, transformarea Spitalului de Recuperare în Spital municipal şi să înfiinţeze un Consiliu Local al Pensionarilor, preşedintele acestei organizaţii urmând să ajungă consilierul primarului, precum şi un Consiliu Local al Tinerilor. Realizarea a două creşe şi două grădiniţe noi în municipiu, internet Wirlless în toate parcurile din Botoşani, terenuri de joacă şi baze sportive sunt alte obiective.

Potariuc promite că va rezolva şi problema câinilor vagabonzi din municipiu, în maxim 12 luni de la preluarea funcţie, în caz contrar spune că îşi va prezenta demisia.

4 thoughts on “Candidatul USL la Primăria Botoşani vrea universitate de joburi şi parteneriate cu primării occidentale

  1. sunt de parere ca portariuc ar trebui sa iasa primar pentru ca e singurul care a venit cu solutii si idei concrete , hai usl

  2. Ovidiu este un om destept care vine cu idei bune ca campanie elecorala care sigur il vor ajuta sa castige alegerile. hai USL !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *