Producătorii de lapte şi băuturi alcoolice din judeţ, puşi să schimbe etichetele produselor conform cerinţelor UE

Alexandru Zarug, directorul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului
Alexandru Zarug, directorul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului a cerut mai multor producători de lactate şi băuturi alcoolice din judeţ să schimbe etichetare produselor. Alexandru Zarug, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, a declarat că produsele care au fost verificate la agenţii economici cu astfel de profil de activitate nu deţineau informaţii corecte despre produs şi induceau în eroare consumatorul.

Cu agenţii care produc băuturi alcoolice am avut şedinţe de consiliere, pentru că legile UE le impune schimbarea etichetelor. Pe acele etichete scrie, de exemplu, vodcă cu aroma de rom sau de afine, 19 grade. Nu sunt corecte, pentru că romul are mai multe grade şi se duce în eroare consumatorul. Produsul respectiv nu este rom, ci o băutură spirtoasă cu diferite arome. Atunci vor trebui să schimbe toate etichetele. Aşa s-a întâmplat şi la produsele lactate, unde pe etichetă scria magneziu şi calciu. Ori laptele nu conţine aşa ceva şi ar trebui să elimine”, a spus Zarug.

Producătorii de băuturi alcoolice şi lapte au termen de conformare de două luni pentru intrarea în legalitate, după care comisarii de la Protecţia Consumatorului vor reveni cu noi controale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *