Două filme vor rula, în săptămâna 18- 23 mai, la Cinema Unirea

Visul lui AdalbertPasionaţii de film din Botoşani vor putea urmări, în săptămâna 18- 23 mai, două producţii recente, una românească, iar cealaltă italiană. Este vorba de „Visul lui Adalbert” şi, respectiv „Gianni şi femeile”.

1.” Visul lui Adalbert”- Ore de spectacol 15.00 şi 19.00

Regia: Gabriel Achim

Cu: Gabriel Spahiu, Doru Ana

Gen film: comedie

“Visul lui Adalbert” este o comedie neagră bazată pe o întâmplare petrecută într-o uzină comunistă din anii `80. E 8 mai 1986, ziua aniversară a Partidului Comunist Român. Au trecut mai puțin de două săptămâni de la explozia de la Cernobâl și o noapte de când Steaua București a câștigat Cupa Campionilor la Sevilla. În acestă atmosferă festivă, Iulică Ploscaru (Gabriel Spahiu), un sub-inginer responsabil cu protecția muncii, încearcă să-și etaleze veleitățile artistice, experimentând pe nervii și resursele partidului noi tehnici de filmare a materialelor de protecție a muncii. Actul artistic al tovarășului Ploscaru este întrerupt de o veste proastă: unul dintre muncitori tocmai își pierde o mână la strung în timp ce făcea pe șest cuțite artizanale .
 
2. „Gianni şi femeile”– Ore de spectacol 13.00 şi 17.00 

Regizor: Gianni Di Gregorio

Scenaristi: Gianni Di Gregorio, Valerio Attanasio
Genul: comedie

Gianni are destule pe cap ca să se mai preocupe de viața amoroasă, asta până când prietenul său Alfonso decide să-i reamintească câteva din plăcerile vieții. El are o viaţă monotonă care se împarte între îndatoririle casnice dictate cu stricteţe de soţie, comisioanele pe care le face pentru superba vecină, mama în vârstă care îl face să străbată întregul oraş doar pentru a-i remedia semnalul televizorului şi prieteni, pe care apucă să-i vadă destul de rar. Într-o dimineață, bunul său prieten Alfonso îl ia prin surprindere pe Gianni, povestindu-i cele mai recente escapade sexuale ale sale. Cumva, lui Gianni i-a
scăpat faptul că toți contemporanii săi gustă din nou din plăcerile vieții. Până și Maurizio, care poartă întotdeauna trening, are o iubită mai tânără. Alfonso decide că e timpul ca Gianni să ia măsuri, să-și revigoreze viața și să-și găsească o iubită. Dar, în ciuda celor mai bune eforturi ale sale cu câteva cunoștiințe mai vechi, întrerupte de un șir nesfârșit de telefoane din partea dificilei sale mame și a unei doze de Viagra, sărmanul Gianni este ca un motor vechi. Se aprinde, dar durează mult să ajungă iar pe drumul spre iubire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *