Ovidiu Portariuc propune un contract social între el şi alegători

Ovidiu PortariucCandidatul USL la Primăria Botoşani propune semnnarea unui contract între el şi alegători. Prin „Contractul social pentru Botoşani”, Ovidiu Portariuc se angajează ca în cursul mandatului de primar (2012-2016)  să realizeze o serie de obiective, în beneficiul locuitorilor. Contractul ar urma să fie încheiat între Ovidiu Portariuc, dacă va fi primar, şi locuitorii municipiului, în calitate de votanţi.

Astfel, Potariuc îşi propune crearea a minim 2500 de locuri de muncă prin atragerea de investiţii, crearea unui mediu fiscal favorabil pentru întreprinzători, crearea unui Fond de dezvoltare pentru stimularea înfiinţării de noi locuri de muncă, sprijinirea micilor întreprinzători pentru dezvoltarea de noi afaceri în Botoşani, precum şi prin atragerea de finduri europene pentru crearea de unităţi de producţie.

Un alt obiectiv este construcţia unui număr de 1.044 de locuinţe ieftine pentru tineri, realizate în parteneriat public-privat. Combaterea corupţiei în administraţia locală prin reînfiinţarea Corpului de Control al Primăriei, reabilitarea străzilor din municipiul Botoşani-cu prioritate arterele periferice, termoizolarea blocurilor de locuinţe, precum şi organizarea Consiliului Local al Pensionarilor din Botoşani, respectiv Consiliul Local al Tinerilor din Botoşani sunt alte obiective ale candidatului USL la Primăria Botoşani.

Este un contract prin care mă angajez la anumite lucruri, câştigând mandatul de primar. La nerealizarea acestor lucruri, cetăţenii vor avea posibilitatea sancţionării, respectiv primarul îşi poate pierde mandatul la cererea a 10% din cetăţeni, care au semnat acest contract şi care s-au prezentat la vot. Este şi un angajament juridic„, a spus Portariuc.

Acesta a adăugat că în zilele următoare va face cunoscut cetăţenilor acest angajament şi că echipa USL urmează să identifice locaţiile unde ar putea fi ridicate locuinţele promise.

7 thoughts on “Ovidiu Portariuc propune un contract social între el şi alegători

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Maestre, ma faci sa rad in hohote. Desi nu e de ras, e de plans, ca tu vrei primar si vii cu aberatii din astea. Concret, spune cum faci rost de 2500 locuri de munca. Dar concret, ca asa, verbal, eu maine anjajez 5000. Apoi, un mediu fiscal bun pica in sarcina ministerului de finante, in niciun caz in sarcina vreunui primar. Iar asta cu locuintele este penibila rau. Nu ai teren in primul rand. In al doilea rand, fix 1044, niciuna mai mult niciuna mai putin ? Eu as spune ca deja ai cu 1044 de voturi mai putin, fix atatia oameni vor vedea ca minti.
    Iar spui ca demisionezi daca iti cer asta 10% din cei care au semnat contractul,iar contractul expira fix peste 4 ani. Adica cand oricum se organizeaza noi alegeri. Da un termen de 2 ani, si atunci mai vorbim.
    Esti de toata jena.

  2. Daca nu stia „pustiul” asta: Un primar (sau orice functionar ales) face un ” contract” cu alegatorii. Asta este prin natura sistemului (daca ar fi numit ar face contract cu cel care il numeste- gen sistemul feudal). Promisiuni: la primele vrea sa ia locul primului ministru (vezi ca se supara „Lolek”)Al doilea set de promisiuni:1044 locuinte ieftine (eu vreau 1045), din ce sa le faca din carton sau sa nu mai plateasca privatilor partea lor(sunt invatati-Turcanu),Coruptia – sa o combata pe a altora sa vina ai lor (tot corupti), strazile – sa-si puna doua randuri de ochelari,Consilii (nu cred ca avem nevoie de bosorogi comunisti
    Ceva viabil domnule, ca ceea ce ai propus sunt doar promisiuni de „bombonele”pentru copii de gradinita.

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    S-a gandit sa iasa si el cu ceva dupa ultimele saptamani in care nu a stiut altceva de sa critice pe altii. Cred ca e putin cam tarziu, nu crezi, „Neamtule”?

  4. Un program perfect realizabil,pentru un om capabil,corect si cinstit precum D-l Ovidiu Portariuc.Mult succes D-le Ovidiu !

  5. Cei care ati scris mai sus, sunteti niste carcotasi sau faceti parte din garda celor din Miscarea Verzetilor. Spun asta fiindca sunteti acei oameni care vad doar partea goala a unui pahar, adica voi credeti ca altceva nu se poate face in Botosani decat ceea ce s-a facut pana acum.
    Ex: CONREC- strazi f.f. prost astfaltate, -dar voi ori nu le vedeti ori nu vreti.
    Ex: Marisa JArden- flori de unica folosinta.
    Ex: CONTAC – asfaltari denivelate (gen Zona Industriala) sau mai bine spus cu chipul si asemanarea fetei lui Mr. Contac.
    Ex: Victor Construct- orice lucrare supraevaluata (gen Casa Mem. N. Iorga)
    etc. etc.

  6. bravo lui portariuc ca sa intereseaza de soarta cetatenilo , nu ca domnul flutur , sper sa iasa el primar, dar si domunl turcanu presedinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *