Liviu Axinte, liderul LSI: În toate centrele de examen trebuie să fie camere video, ca să asigurăm şanse egale elevilor

Liviu Axinte, liderul LSI
Liviu Axinte, liderul LSI

Sidicatele din învăţământul local consideră că este normal ca toate centrele de examen de la bacalaureat să aibă sisteme de supraveghere video. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, spune că nu este corect ca în unele centre candidaţii să fie supravegheaţi video, iar în altele nu.

Să asigurăm şanse egale elevilor şi evităm discuţiile. Dacă sunt 20% din centre care nu au camere video, nu putem folosi camere video la bac. Toţi candidaţii trebuie să aibă şanse egale în concurs, având în vedere că nota de la bacalaureat reprezintă criteriu de intrare în facultate. Nu este corect ca cei care organizează bacalaureatul, să nu asigure acelaşi tratament egal tuturor candidaţilor„, a precizat Axinte.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au anunţat că examenul va fi supravegheat cu camere video şi în acest an şi toate sălile de examen vor avea instalat acest sistem.

One thought on “Liviu Axinte, liderul LSI: În toate centrele de examen trebuie să fie camere video, ca să asigurăm şanse egale elevilor

  1. Felicitări domnule Liviu!Legea să fie lege peste tot!Ne trezim cu nulităţi de la grupuri şcolare cu medii de BAC nemeritate,concurând cu elevii liceelor de tradiţie…un 5 de Botoşani valoarează cât 10 la Darabani,Săveni,Dorohoi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *