Contestaţii la gradaţiile de merit

Inspectoratul Scolar Judetean
Inspectoratul Scolar Judetean

Mai multe cadre didactice care nu au fost admise la gradaţiile de merit au depus contestaţii la Inspectoratul Şcolar Judeţean. De miercuri, IŞJ primeşte contestaţiile pentru punctajele acordate la evaluarea dosarelor pentru gradaţii de merit. Anul acesta, unele cadre didactice cu peste 70 de puncte nu au primit gradaţie, în timp ce altele, cu aproape 40 de puncte au primit.

Am fost anunţaţi de mai mulţi profesori care au depus contestaţii şi au cerut participarea la comisia de contestaţii pentru reevaluarea dosarelor. Aici este vorba de proporţia pe discipline, iar grilele după care au fost evaluaţi profesorii, educatorii sunt diferite. Fiecare specialitate este cu grila proprie şi atunci punctajele nu se pot compara. Vom avea delegată o persoană în cadrul Comisiei de contestaţii şi vom monitoriza atent dosarele. Discuţii au fost tot timpul la acordarea gradaţiilor, iar multe sunt îndreptăţite. Este destul de greu însă să faci o ierarhizare astfel încât să nu existe nicio discuţie„, a spus Liviu Axinte.

Numărul cadrelor didactice care vor primi gradaţii de merit se ridică anul acesta la peste 200 persoane. Contestaţiile vor fi depuse în perioada 16-18 mai, urmând ca soluţionarea să se facă în perioada 21-24 mai. Pe 26 mai se validează rezultatele finale.

3 thoughts on “Contestaţii la gradaţiile de merit

  1. onofrei(laurian),cu calificativul BINE pe anul trecut ia gradatie de merit…merita pentru marsaviile facute!!OARE M.EC,NU SE SESIZEAZA??

  2. Dar si grilele sunt diferite, pentru categorii de cadre didactice.Sunt multe de spus la grila ca atare. Prin urmare, nu putem compara mere cu pere.Oricum sistemul ca atare e defectuos. Poti trgae 4 ani, apoi poti sa stai linistit pret de 5 ani.
    Gradatia de merit , nu motiveaza si nici nu evalueaza adevarata valoare a cadrului didactic. Cine sunt evaluatorii ?Evaluare prin da sau nu a existentei unei hartii doveditoare ca ai participat, ai organizat…etc. Dar calitatea a ceea ce ai facut ? In mica masura….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *