Trei mandate de arestare pentru bodyguarzii lui Cuciureanu

grupare infractionala agresoriMagistraţii Judecătoriei Botoşani au emis, marţi, mandate de arestare preventivă pentru trei din bodyguarzii lui Constantin Cuciureanu, implicaţi în agresiunile din baruri şi discoteci. Cele trei mandate de arestare au fost date pentru Felix Alexoaie, de 37 ani, Ionuţ Iulian Apostol, de 21 ani, şi Marian Mihai Pintilii, de 25 ani. Bătăuşii din discoteci au primit 29 de zile de arest. Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs.

Reamintim că poliţiştii au reţinut, luni, patru botoşăneni, acuzaţi că, timp de patru ani, ar fi agresat diverse persoane prin cluburi şi discoteci.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului Investigaţii  Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani, beneficiind de suportul tehnic şi informativ al ofiţerilor D.G.I.P.I., a fost documentată activitatea infracţională a patru persoane, toate din municipiul Botoşani, suspectate de comiterea de fapte cu violenţă.

Astfel, luni, 14 mai, cu sprijinul luptătorilor de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani, poliţiştii au descins la locuinţele suspecţilor Felix Costel Alexoaie, de 37 ani,  Vasile Sebastian Alexoaie, de 34 ani, Ionuţ Iulian Apostol, de 21 ani, şi Marian Mihai Pintilii, de 25 ani, pe numele cărora existau emise mandate de aducere la sediul IPJ Botoşani, în vederea audierilor.

În sarcina suspecţilor s-a reţinut săvârşirea mai multor infracţiuni de lovire sau alte violenţe, vătămare corporală, şantaj şi desfăşurarea de activităţi de pază sau protecţie, de proiectare, producere, instalare si întreţinere a sistemelor de alarma împotriva efracţiei sau a componentelor acestora, fără atestat sau fără licenţa de funcţionare prevăzută de lege.

În fapt, în perioada 2008- 2012, membrii grupării, în timp ce se aflau în diverse cluburi şi discoteci de pe raza municipiului Botoşani, au agresat mai multe persoane, în general ca urmare a unor conflicte spontane, după care le ameninţau pentru a nu se adresa organelor de poliţie şi a nu formula plângeri penale.

Cei patru au stat tot timpul în umbra afaceristului Constantin Cuciureanu, care se află, în prezent, la închisoare.

Felix Alexoaie a mai fost arestat si in toamna 2009, intr-un presupus caz de lipsire de libertate in mod ilegal, dar a fost eliberat dupa numai doua zile, actele de urmarire penala fiind anulate ca urmare a unei situatii de incompatibilitate. In 2008, el a mai fost trimis in judecata pentru loviri si alte violente, impreuna cu alti trei batausi, dar procesul penal a incetat la primul termen ca urmare a retragerii plangerii.

In iunie 2010, Felix Alexoaie a fost implicat si in bataia cu rugbistii, de langa clubul „Fun City”, dar a scapat de acuzatii dupa ce antrenorii echipei nationale si-au retras plangerile. Atunci, Felix Alexoaie a fost amendat cu 200 de lei, dar a contestat sanctiunea in instanta, amenda fiind anulata de magistrati.

La randul lui, Ionut Iulian Apostol a fost trimis si el in judecata, la inceputul acestui an pentru loviri si alte violente, dosarul aflandu-se pe rolul Judecatoriei Botosani.

Operatiunea de anihilare a grupului vine la circa trei luni de la arestarea lui Constantin Cuciureanu, condamnat la sase ani de inchisoare pentru inselaciune in dosarul afacerii cupoanelor agricole, afaceristul fiind incarcerat in Penitenciarul Bacau in vederea executarii pedepsei.

One thought on “Trei mandate de arestare pentru bodyguarzii lui Cuciureanu

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    tinand cont ca majoritatea cluburilor sunt undeva la demisol ei se vor acomoda mai usor cu atmosfera din subsolul „imparatiei”, in schimb sa vedem daca se vor obisnui sa primeasca mancare la vizeta :))) si cu toate acestea ar trebui sa mai vina la „imparatie” inca vreo 4-5 smecheri de 2 lei ca cei 3 de mai sus si inca ceva Dumnezeu nu bate cu parul ,sa nu uitati asta ,multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *