Doi ani şi jumătate de închisoare pentru uciderea unei tinere pe trecerea de pietoni de la Stadion

accident BMW StadionŞoferul care în luna ianuarie 2010 a trecut cu un BMW X5 peste o tânără care traversa Calea Naţională pe trecerea de pietoni din faţa Stadionului Municipal a fost condamnat la închisoare. Marius George Pădurariu va petrece doi ani şi jumătate în spatele gratiilor, potrivit unei sentinţe a Curţii de Apel din Suceava.

El a fost condamnat pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei şi consum de alcool după producerea unui accident de circulaţie ce a avut ca rezultat uciderea unei persoane.

Marius George Pădurariu, care conducea o maşină a societăţii Lux Auto, unde lucra, a lovit, în ianuarie 2010, cu maşina o tânără de 26 de ani, care traversa strada cu copilul de doi ani în braţe. Dupa producerea evenimentului, şoferul a dat masina unei prietene, care a fost oprita in trafic de politisti. Condusa la Politie Mihaela Matei, de 23 de ani, a incercat sa ia accidentul asupra ei, insa politistii si-au dat seama de acest lucru. Femeia a fost transportata in coma la o clinica din Iasi, decedând la scurt timp.

Pădurariu va trebui să plătească lunar câte 100 de euro pensie de întreţinere pentru băieţelul a cărui mamă a fost ucisă.

14/05/2012 cu casare
Solutie: Admite recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, inculpatul Pădurariu Marius George şi partea responsabilă civilmente S.C. „ Lux Auto” S.R.L. Botoşani împotriva sentinţei penale nr. 2765/21.12.2011 a Judecătoriei Botoşani. Casează, în parte sentinţa recurată şi în rejudecare: Condamnă pe inculpatul Pădurariu Marius-George, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 178 alin.(2) Cod penal, cu aplicarea art. 320/1 Cod procedură penală, la pedeapsa de 2( doi) ani închisoare, în loc de 3(trei) ani şi 6(şase) luni închisoare. Condamnă pe inculpatul Pădurariu Marius –George, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, prev. de art. 89 alin.(1) din O.U.G. nr. 195/2002, cu aplicarea art. 320/1 Cod procedură penală, la pedeapsa de 1(un) an şi 4(patru) luni închisoare, în loc de 2(doi) ani închisoare. Condamnă pe acelaşi inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de consum de alcool după producerea unui accident de circulaţie ce a avut ca rezultat uciderea unei persoane, prev. de art. 90 alin.(1) din O.U.G. nr. 195/2002, cu aplicarea art. 320/1 Cod procedură penală, la pedeapsa de 1(un) an şi 4(patru) luni închisoare, în loc de 2(doi) ani închisoare. În baza art. 33 lit. a), 34 alin.(1) lit. b) Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate inculpatului prin decizia de faţă, în pedeapsa cea mai grea, de 2(doi) ani închisoare, la care adaugă un spor de 6(şase) luni închisoare, inculpatul urmând să execute, în total, 2(doi) ani şi 6(şase) luni închisoare, în loc de 4(patru) ani închisoare. Înlătură dispoziţia de obligare a părţii responsabile civilmente S.C. „Lux Auto” S.R.L. Botoşani, la plata despăgubirilor civile în sumă de 9.996,28 lei, către partea civilă Spitalul Clinic de Urgenţă „Dr. Nicolae Oblu” Iaşi, către partea civilă Chiriac Eduard-Gabriel, în sumă de 100 euro şi la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 3.000 lei. Obligă pe inculpat să plătească părţii civile Chiriac Eduard-Gabriel suma de 100 euro lunar, cu titlu de pensie de întreţinere, sume ce vor fi achitate de asiguratorul S.C.” Generali România Asigurare Reasigurare”S.A. Bucureşti. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu sunt contrare deciziei de faţă. Cheltuielile judiciare din recurs avansate de stat, rămân în sarcina acestuia, inclusiv suma de 50 lei, reprezentând onorariul parţial al apărătorului din oficiu, ce se va vira în contul Baroului Suceava, din fondurile avansate de Ministerul Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 14 mai 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *