Club de lectură la Şcoala 12 din Botoşani

clubul de lectura de la Scoala 12În cadrul activităţilor desfăşurate în ziua metodică a cadrelor didactice de la clasele I-IV, elevii  claselor a II-a de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 12 Botoşani au demonstrat în cadrul activităţii cercului pedagogic cu tema  Lectura adaptată nivelului de vârstă şi actualizată în conformitate cu interesele copiilor, că au formate deprinderi  referitoare la aplicarea lecturii în cadrul nonformal, acum la sfârşitul anului şcolar 2011-2012, în care lectura a fost studiată ca disciplină distinctă. La eveniment au participat cadre didactice de la clasele a II-a din şcolile nr. 12, 13, 14, 7, 17, Băluşeni şi Draxini, elevi şi părinţi.

Activitatea s-a desfăşurat la Mediateca de pe pietonalul Unirii cu sprijinul lui  Dorel Ţugui care a pus la dispoziţie sala în vederea organizării evenimentului. Proiectarea acţiunii a cuprins secvenţe în care au fost implicaţi elevi, părinţi şi cadre didactice şi a constat în desfăşurarea de jocuri de rol în care ,,actorii“, părinţi şi elevi, au simulat citirea unui afiş, a  unei poveşti înainte de culcare şi a unei poveşti utilizând metoda predicţiei. 

Cu emoţii mult mai mari decât copiii, părinţii au fost receptivi şi au apreciat ideile de implicare a lor în astfel de activităţi. Ce poate fi mai important decât să demonstrăm faptul că ceea ce elevii învaţă la şcoală pot aplica în contexte din viaţa reală şi că orizonturile şcolii se deschid spre comunitate şi societate, toate spre a pune elevul în situaţii concrete, practice de aplicare a ceea ce şcoala formează teoretic?”, a spus profesorul Gabi Ţurcanu de la Şcoala 12.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *