Luptă pentru viaţă la nici opt ani

FC Botosani- Dunarea Galati 2-2Un baietel diagnosticat cu o forma rara de cancer va fi ajutat de FC Botosani printr-o noua campanie umanitara.

Dupa ce la sfarsitul anului trecut au fost alaturi de doi copii suferinzi prin campania „Prin sport redam speranta”, jucatorii si conducerea FC Botosani se vor implica intr-o noua campanie umanitara. La jocul de maine, de pe „Municipal”, fotbalistii vor intra pe teren purtand tricouri cu mesaje de incurajare pentru Cosmin Ailincai, un micut de nici opt ani, din Sulita, care lupta cu o boala foarte grava. Ei vor incerca sa-i sensibilizeze pe botosaneni sa-l sprijine pe copilul care-i va urmari din tribune.

Dorina Ailincai, mama lui Cosmin, a povestit ca necazurile au inceput pe cand „printul” ei nu avea nici trei ani. In spatele urechii drepte i-a aparut o mica umflatura. Cand a vazut ca nu mai trece, mama s-a dus cu baiatul la spital, la Botosani. Un medic a presupus ca e vorba de un ganglion inflamat si i-a dat un tratament. Cum medicamentele nu au avut efect, in iulie 2007, au plecat la Iasi, la Spitalul „Sf. Spiridon”. In urma biopsiei, i s-a spus ca baietelul are o boala autoimuna. „Au zis ca nu-i nimic grav si ne-au trimis acasa, fara tratament”, a relatat Dorina Ailincai. In scurt timp, Cosmin a inceput sa slabeasca si sa se simta rau, iar mama a aflat adevaratul diagnostic, histiocitoza cu celule Langerhans, adica o multime de celule canceroase care-i mancau din os. „O boala rara. La Institutul Oncologic Fundeni, unde ne internam periodic, nu mai e niciun copil cu diagnosticul lui”, a declarat tanara de 28 de ani, ramasa singura, dupa ce sotul a fugit speriat de boala micutului.

De atunci, copilul a suferit mai multe operatii si tratamente cu citostatice, dar cancerul a recidivat de fiecare data. „Recent Cosmin a fost diagnosticat cu formatiune tumorala ostomatoidiana stanga. Doctorii s-au aratat rezervati. In cele din urma mi-au spus ca boala lui Cosmin este un istoric in lume, fara precedent si fara remediu. Medicamentul nu se gaseste la noi in Romania, nu este omologat si nu se vinde in farmacii”, a spus mama lui Cosmin cu ochii in lacrimi.

Baietelul are nevoie de 7.000 de euro

Pentru a-i asigura „portia zilnica de viata” lui Cosmin, femeia si-a vandut locuinta si masina. Acum are nevoie de 7.000 de euro. „Cosmin a ajuns acasa, de la Bucuresti si are nevoie de o noua operatie. Sper sa fim ajutati sa gasim o clinica in strainatate”, a conchis Dorina Ailincai.
Toti cei impresionati de cazul baietelului pot depune bani in contul RO85RNCB0041106794360001 deschis la BCR Botosani pe numele Dorina Ailincai

Sursa: Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *