Dosar penal pentru braconaj piscicol

braconaj pesteÎn urma unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal unui bărbat, care deţinea asupra sa unelte de pescuit interzise de lege.

 În data de 11 mai, în jurul orelor 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, aflaţi în executarea unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, cu ambarcaţia din dotare, au descoperit o plasă monofilament, cu lungimea de aproximativ 40 de metri.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că plasa aparţine cetăţeanului român Constantin A., de 33 de ani, din localitatea Ripiceni, care se afla pe malul râului Prut cu intenţia de a „verifica” plasa monofilament amplasată în apă.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *