Directorul Staţiunii Popăuţi a discutat cu ministrul Agriculturii despre viitorul cercetării

Ilie Chiorascu si Daniel Constantin la Popauti
Ilie Chiorascu si Daniel Constantin la Popauti

Directorul Staţiunii de cercetare de la Popăuţi, Ilie Chiorăscu, a discutat, duminică, cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, despre viitorul cercetării. Nemulţumit de finanţarea extrem de scăzută de care beneficiază staţiunea, Chiorăscu l-a abordat pe Constantin, cerând sprijin.

Pentru că ministrul era grăbit, el a promis că revine.

„Mi-a promis că revine să discutăm mai amănunţit problemele legate de activitatea de cercetare şi sprijinul financiare pe care trebuie să îl dea Ministerul Agriculturii cercetării agricole româneşti„, a spus Chiorăscu.

Daniel Constantin a fost la Popăuţi la Târgul expoziţional de miei, pielicele şi produse tradiţionale.

One thought on “Directorul Staţiunii Popăuţi a discutat cu ministrul Agriculturii despre viitorul cercetării

  1. Ar fi bine ca populatia sa fie mai bine informata cu privire la statutul actual al Statiunii de Cercetari Zootehnice Popauti. Spre exemplu, aceasta unitate functioneaza in prezent cu prepondenreta in sectorul cercetare, pentru ca terenurile arabile sunt arendate din diverse motive.
    Daca situatia se prezinta asa, atunci managerul acestei unitati de cercetare trebuie sa fie un specialist in materie. Domnul Ilie Chiorescu este un bun inginer agronom, dar nu are cunostintele necesare de management in domeniul cercetarii zootehnice( pentru ameliorarea rasei karakul). Din acest motiv, unitatea o duce de azi pe miine, desi aici au mai ramas citiva cercetatori buni, un dr in biologie, insa acestia nu sunt sprijiniti deloc in ultimii ani. Vrea cineva ca Statiunea de la Popauti sa-si inceteze activitatea?
    Vrea cineva sa puna mina pe rezultatele inmagazinate in ultimii 40 de ani?
    Intrebarea este adresata noului prefect al judetului Botosani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *