Inspectoratul de Poliţie Judeţean: Nu există elemente comune între incendiul de duminică dimineaţă cu cele de săptămâna trecută

incendiu garaj si masinaPoliţiştii susţin că nu există elemente comune între incendiul produs în noaptea de sâmbătă spre duminică şi cel de săptămâna trecută. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judetean, in noaptea precedentă, 12 spre 13 mai, în jurul orei 02.50, Poliţia municipiului Botoşani a fost sesizată prin apel de urgenţă 112, cu privire la faptul că pe Aleea Griviţa din municipiul Botoşani, la un ansamblu de garaje a izbucnit un incendiu.

Primele cercetări efectuate la fața locului au stabilit că incendiul a izbucnit în garajul proprietate a părinților lui Petru Alexandru Oroşanu de 24 ani, din municipiul Botoșani, în garaj aflându-se parcat un autoturism ce aparţine tânărului.

În urma incendiului, autoturismul a fost distrus în proporție de 50%.

Poliţiştii au constatat că ușa de acces în garaj prezenta urme de forțare, indicând o intrare prin efracţie; de asemenea, în urma intervenţiei la faţa locului pentru lichidarea incendiului, echipa ISU Botoşani a concluzionat că incendiul a fost provocat.

În aceste împrejurări, în cauză poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală.

Partea vătămată a evaluat prejudiciul cauzat prin săvârşirea faptei la suma de 40.000 lei, reprezentând daunele produse autovehiculului, cât şi imobilului (garajului).

În urma verificărilor efectuate pînă în prezent, nu au fost stabilite elemente comune între acest eveniment şi cele petrecute în nopţile de 09/10 mai şi respectiv 10/11 mai a.c., respectiv distrugerile prin incendiere ale autoturismelor aparținînd lui M. Constantin Răzvan, din municipiul Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *