Prefectul Cristian Roman la predarea mandatului: Pot privi pe oricine direct în ochi

instalare prefect Adrian ConstantinescuCristian Roman a declarat după ce a predat mandatul noului prefect Adrian Constantinescu că pleacă de la cârma Prefecturii cu sentimentul datoriei împlinite. Acesta i-a spus noului prefect că se poate baza pe echipa din Instituţia Prefectului pentru că sunt cei mai buni specialişti în administraţie din acest judeţ.

Se produce astăzi o predare de ştafetă – într-un mod civilizat spun eu – aşa cum este normal când sunt implicaţi oameni maturi şi cu suficientă experienţă pentru a înţelege că, indiferent de schimbări, viaţa îşi urmează cursul firesc.
Eu, la acest moment, aş vrea să le mulţumesc celor care m-au susţinut şi au avut încredere în mine. Să mulţumesc de asemeni întregii echipe din instituţia pe care cu onoare am condus-o aproape şase ani. Binele public a fost crezul mandatului meu şi l-am respectat. Cei care îmi pot aprecia activitatea sunt concetăţenii mei, ziariştii, oamenii din mişcarea sindicală, primarii din acest judeţ. Mai puţin cei care au fost deranjaţi pentru că am oprit diferite practici ilegale sau la limita legii, dar care deveniseră cutume, cei care credeau că totul li se cuvine şi nu concepeau ca cineva să intervină în aranjamentele lor. Sincer, de supărare acestora – chiar dacă exprimată uneori agresiv – nu-mi pasă şi nici dumneavoastră, cetăţenilor oneşti ai acestui judeţ, nu trebuie să vă pese. Am promis la investitură că doresc reinstaurarea respectului faţă de lege şi autoritatea statului şi asta am făcut. Pot privi pe oricine direct în ochi„, a spus fostul prefect.

Acesta a ţinut să precizeze că s-a angajat la începutul mandatului să sprijine în mod real autorităţile locale şi că şi-a ţinut promisiunea, că a avut o relaţie bună cu sindicatele şi şefii instituţiilor deconcentrate.

Le mulţumesc pentru colaborarea primarilor din acest judeţ. Eu am acordat mare importanţă relaţiei cu aceştia – indiferent de culoarea lor politica – pentru că ei sunt interfaţa cu cetăţenii, sunt aleşi direct de către cetăţeni şi sunt reprezentanţii lor. În această colaborare stă parte din reuşita în misiunea pe care am avut-o.
 Totodată vreau să le mulţumesc şefilor de instituţii, cu precădere celor din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu care am conlucrat foarte bine, dar şi altora şi poate că e mai bine să nu-i pomenesc acum. Pentru ei. Cine ştie?
 Nu vreau să omit relaţia bună pe care m-am străduit s-o menţin cu sindicatele, uneori chiar cu riscul pierderii funcţiei. Ne aducem cu toţii aminte acel episod când prefectul era vinovat că profesorii şi-au primit banii câştigaţi prin hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile şi că fondul de salarii a devenit astfel insuficient, trebuind suplimentat la finele anului. Eu am avut un dialog real cu sindicaliştii, nu doar am simulat acest dialog„, a mai spus Roman.

Fostul prefect i-a dat şi un sfat sfat noului prefect şi anume acela ca legea să fie întotdeauna cea care să ii dicteze deciziile, chiar dacă pentru asta va trebui să înfrunte riscuri de altă natură.

Administraţia nu e o joacă, pentru că astfel tratată cetăţenii sunt cei care ar avea de suferit. Iar politicul,… politicul dacă penetrează prea mult în această zonă poate fi nociv. Eu, ca un om care am pătruns deja tainele acestei profesii – pentru că funcţia de prefect a fost profesionalizată, indiferent ce opinii au unii sau alţii –voi avea permanent o privire atentă asupra activităţii prefectului şi voi exprima întotdeauna o opinie avizată referitor la aceasta. Pentru că oricine vine de acum pe această funcţie, va trebui să facă faţă unor standarde mult ridicate în ce priveşte abordarea problemelor, rezolvarea lor, în modul în care este tratat cetăţeanul şi în exprimarea publică chiar„, a mai spus Roman.

Cristian Roman a fost numit inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

2 thoughts on “Prefectul Cristian Roman la predarea mandatului: Pot privi pe oricine direct în ochi

  1. dar tu te poti privi in oki mai CRISTINELE????????? trebuie sa fii multumit…ai facut ceva AVERE!!!!!!!!!!!!!! asteptam ca noul prefect sa te verifice putin!!!!!!!!!!!!

  2. prostii. cine il crede. in afara de faptul ca a condus prost un judet, singurele merite sint chefurile sau ciolhanurile, musamalizari de fapte si transformarea acestui judet intr-unul de tip mafiot. oare atitea grozavii ce se intimpla prin botosani nu-i apartin lui si lui fluturas? iar despre celelalte institutii ale statului: justitie,politie, jandarmerie, curte de conturi, finante putem spune numai atit: sint ineficiente, prost conduse, si atente la ordinul domnului prefect. care le-a condus pe drumul prostiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *