Vezi ce spectacol a programat Teatrul Mihai Eminescu sâmbătă seară

O noapte furtunoasaTeatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani vă invită sâmbătă, 12 mai  2012, începând cu ora 18.00, în Sala Mare la spectacolul „O noapte furtunoasă”, de  I.L.Caragiale.

“Anul Caragiale” – 160 de ani de la naştere şi 100 de ani de la moartea ilustrului dramaturg –  este marcat în acest rând la Botoşani prin… “O noapte furtunoasă”, propunere regizorală aparţinând lui Alexandru Vasilache, scenografia: Mihai Pastramagiu, ilustraţie muzicală: Mirel Manea. Este a patra variantă care vede lumina scenei de la “Eminescu”, viziunea regizorului Alexandru Vasilache remarcându-se prin dinamism şi înţelegerea cu totul inedită a planurilor de desfăşurare a acţiunilor, unele desfăşurându-se, adesea, simultan.

Dincolo de idilele consacrate, ca să zicem aşa, Chiriac (Sorin Ciofu) – Veta (Dana Bucătaru) şi Rică (Ioan Creţescu) – Ziţa (Gina Pătraşcu), “Nenea Iancu” animă mahalaua bucureşteană cu personaje inculte şi ridicole, dar “colorate”, de fapt, tipice vremurilor de atunci şi, din păcate, chiar şi celor de acum: Jupân Dumitrache (Marius Rogojinschi), Nae Ipingescu (Gheorghe Frunză), Spiridon (Radu Dragoş). Este o lume a căpătuielii cu orice preţ, a minciunii interesate, a mărunţişurilor de suflet. Caragiale este mai actual ca oricând altădată!

Pret bilet – adulţi 15 lei , elevi / studenti – 7 lei , pensionari – gratuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *