30 de deţinuţi vor participa la acţiunea de ecologizare a oraşului

penitenciarul botosaniPenitenciarul Botoşani, asumându-şi rolul de serviciu public aflat în slujba comunităţii, de a realiza intervenţia recuperativă a persoanelor private de libertate cu scopul reintegrării sociale a acestora după liberare, se va implica şi în acest an în activităţile derulate cu ocazia Zilei de Curăţenie Naţională.

Sub deviza “Un oraş mai curat, o Românie mai sănătoasă!”, în data de 12 mai 2012, începând cu ora 08:00, un număr de 30 de persoane private de libertate din regim semideschis, în baza acordului liber exprimat, vor participa, la activităţi de ecologizare şi igienizare în municipiul Botoşani în calitate de voluntari.

Activitatea se desfăşoară în baza acordului de parteneriat încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Asociaţia “Viitorul în zori”, organizator “Let’s Do It, Romania!” şi este o acţiune de implicare socială care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte gestiunea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu.

Implicarea persoanelor custodiate la această campanie are ca scop însuşirea  prin implicarea activă a unor norme de conduită civică şi ecologică, responsabilizarea faţă de mediul înconjurător, dezvoltarea unei atitudini pozitive faţă de muncă, creşterea stimei de sine şi a sentimentului de apartenenţă la societatea civilă.

Menţionăm că activitatea va fi desfăşurată în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Justiţiei nr. 420/C/22 februarie 2011, privind condiţiile în care persoanele condamnate pot presta muncă pe bază de voluntariat şi dispunerea măsurilor de siguranţă specifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *