Jandarmii participa la „Let’s do it România”

jandarmiSâmbătă, 12 mai, 40 de lucrători din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani vor participa ca voluntari la cea de-a treia ediţie a Campaniei naţionale de ecologizare ,,Let’s do it România”.

În acest sens, Jandarmeria Română a încheiat un  protocol de colaborare la nivel naţional  cu Asociaţia ,,Viitorul în zori”, care îşi propune ca obiectiv final curăţarea teritoriului României de deşeurile aruncate necorespunzător în arealele naturale.

Pe lângă activitatea propriu-zisă de colectare a deşeurilor aruncate la întâmplare, jandarmii vor participa, la solicitare, în limita posibilităţilor, la unele activităţi de sensibilizare a cetăţenilor cu privire la pericolul pe care îl reprezintă gunoiul menajer abandonat în locuri improprii şi izbucnirea de incendii , atât în păduri cât şi la locurile de depozitare a deşeurilor. De asemenea, jandarmii vor sprijini acţiunile de cartare( identificare a mormanelor de deşeuri din arealele naturale) ale asociaţiei, în vederea optimizării acţiunilor de curăţenie organizate de către aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *