Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte: Ne aşteptăm ca acest Guvern să reia dialogul social

Liviu Axinte, liderul LSI
Liviu Axinte, liderul LSI

Cadrele didactice aşteaptă să fie sprijinite mai mult de  actualul Guvern, dat fiind faptul că în conducerea acestuia se află un sindicalist de-al lor. Este vorba de Liviu Marian Pop, fost secretar al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ şi actualmente ministru delegat pentru dialog social.

Sindicatele din învăţământul local au acuzat în ultimii ani lipsa unui dialog social cu miniştrii care s-au perindat pe la Ministerul Educaţiei şi speră ca măcar acum glasul lor să fie auzit.

Până acum nu a existat nici măcar ideea de dialog social. Din acest punct de vedere, cred că această cooptare a domnului Liviu Pop în Guvern, ca ministru delegat pentru dialog social sau pentru relaţia cu sindicatele este un lucru bun. Ne aşteptăm ca acest Guvern să reia dialogul social şi măsurile pe care Guvernul le ia să fie discutate în Consiliul economic şi social şi în celelalte structuri de dialog care au funcţionat anterior guvernării Boc-Ungureanu. Vorbesc în special de dialogul social de la nivel central care nu a existat„, a spus Axinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *