Botoşaniul, în top la numărul de voluntari înscrişi în campania „Let’s Do It, Romania!”

campania Let's do it Romania Botosani 2011 in zona CornisaBotoşaniul are toate şansele de a-şi păstra supremaţia în privinţa numărului de voluntari înscrişi pentru acţiunea de curăţenie a campaniei „Let’s Do It, Romania!”, care va avea loc pe data de 12 mai.

Până la această dată, sunt înscrişi deja 7000 de voluntari, cel mai nordic judeţ din ţară ocupând în momentul de faţă, conform siteului letsdoitromania.ro, unde cei care doresc se mai pot încă înscrie, locul I urmat de judetul Iasi.

Numai din municipiul Botoşani s-au înscris până acum 1675 de voluntari, iar din comunele judeţului şi-au manifestat intenţia de participa la acţiunea de curăţenie aproape 4500 de persoane. În Dorohoi, s-au înscris până acum 470 de voluntari, iar în oraşele judeţului 457 de voluntari.

Mai sunt însă voluntari din partea ONG-urilor, în jur de 200 până acum, dar şi de la instituţiile statului cum ar fi Instituţia Prefectului, Direcţia Silvică. Serviciul de Gospodărire a Apelor, Societate de Drumuri Naţionale, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, Penitenciarul Botoşani, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, CITO „Lucie Lecomte”,  dar şi majoritatea primăriilor din judeţ.

Din municipiul Botoşani, şi-au anunţat participarea până acum, 8 şcoli generale şi 10 licee, iar din Dorohoi, 5 şcoli generale şi 3 licee.

Anul acesta, a fost introdusă, pentru prima dată în cadrul acestei campanii, şi colectarea selectivă a deşeurilor, astfel încât sacii care vor conţine numai hartie, numai sticlă, numai metal sau numai plastic  vor fi etichetaţi separat; voluntarii vor inscripţiona pe eticheta LDIR „colectare selectivă”.

Cea mai bună colectare selectivă va fi premiată, la fel cum premii vor primi şi cel mai numeros grup, cea mai mare cantitate de deşeuri, cea mai europeană campanie, mezinul Let’s Do It, Romania şi Veteranul Let’s Do It, Romania. Premiile sunt acordate cu sprijinul Primăriei Botoşani şi Centrului Europe Direct Botoşani şi vor fi înmânate în cadrul festivităţii de premiere a concursului „Şcoala mea protejează mediul”, de pe data de 5 mai, când este Ziua Mondială a Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *