Consiliul Judeţean trebuie să restituie Guvernului 400.000 lei

Consiliul JudeteanConsiliul Judeţean va trebui să restituie 400.000 lei din cele 2 milioane lei primite recent prin Hotărâre de Guvern, după ce premierul Victor Ponta a decis ca primăriile care au primit bani din Fondul de rezervă a Guvernului să-i dea înapoi. Mihai Ţâbuleac, preşedintele CJ, consideră măsura drept o mare greşeală. Consiliul Judeţean a apucat să direcţioneze din suma primită 1,6 milioane lei către Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, pentru plata unei facturi restante la deszăpezire, însă 400.00 lei care erau destinaţi pentru cofinanţarea proiectelor europene nu mai pot fi cheltuiţi.

S-au făcut şi lucruri bune acum în debutul acestei guvernări, dar asta reprezintă o eroare totală care reflectă dispreţul autorităţilor centrale faţă de cele locale şi, de asemenea, dispreţul faţă de cetăţeni. Pentru 2 milioane lei pe care i-am primit prin Hotărârea de Guvern, care a fost pusă la zid prin această ordonanţă, a fost nevoie să vină şeful suprem al celor doi lideri locali şi să-i ia şi pe ăia. S-a făcut o greşeală pentru că nu s-a ţinut cont că de plata datoriilor pe care primăriile nu au capacitatea directă să le achite de susţinerea proiectelor cu finanţare europeană nu răspund numai primarii, comunităţile locale. Mai presus decât orice răspunde Guvernul acestei ţări „, a spus Ţâbuleac.

Acesta consideră că în mod normal trebuia să se facă verificări la instituţiile care au primit banii respectivi, pentru a vedea dacă au fost folosiţi pentru stingerea arieratelor şi pentru cofinanţarea proiectelor europene şi nicidecum nu trebuiau luaţi fără motiv.

Preşedintele CJ susţine că la această dată 300 miliarde lei vechi sunt blocaţi la nivelul judeţului datorită USL. Este vorba şi de Hotărârea de Consiliu Judeţean privind repartizarea bugetelor către primării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *