Somn de peste 40 kg pescuit din râul Prut în perioada de prohibiţie

somn de 40 cmÎn urma unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal unui bărbat, care transporta un peşte uriaş, fără a deţine documente legale.

În data de 08 mai a.c., în jurul orelor 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, aflaţi în executarea unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au descoperit în apropierea râului Prut, o persoană de sex masculin care transporta un peşte de aproximativ 180 centimetri lungime, din specia somn.
În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetăţeanul român Florin B., în vârstă de 32 de ani, din localitatea Ştefăneşti care a pescuit peştele, de aproximativ 41 kilograme, în râul Prut, deşi este perioadă de prohibiţie.
Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *