Elevii au vizitat Modern Calor

elevi Modern CalorDouă clase a-XII-a de la Grupul Școlar ”Dimitrie Negreanu” au pășit pe ”Porțile deschise de la Modern Calor!” în prima zi a perioadei de sărbătoare.

Însoțiți de profesorul inginer Romică Vărvăruc, specializat în mecanică și informatică, tinerii au vizitat vechiul și noul CET, ce stau la dispoziția tuturor celor interesați. Viitorii absolvenți de liceu au urmat traseul stabilit de organizatori, făcând fotografii și punând întrebări despre investiția din fonduri europene pe care Primăria Municipiului Botoșani o derulează la Modern Calor.

Specializați în tehnică de întrețineree și reparație, dar și în proiectare CAD, liceenii au fost plăcut impresionați atât de motoarele de avion cu care se producea până acum energie termică și electrică, dar mai ales de noile motoare achiziționate prin proiectul de modernizare. Vizitatorii au completat taloanele pentru tombola participanților, au aflat de celelalte concursuri lansate de operator în această perioadă, dar au fost impresionați și de locația viitorului PUB din sala cazanelor dezafectate. Au fost invitați să participe la concursul de idei pentru amenajarea interioară și exterioară, pentru numele PUB-ului, aflând și de MEGA CONCERTUL ce va fi organizat pe 8 iunie  pentru marea premiere.

                ”A fost ceva nou pentru ei. Având în vedere că sunt în clasa a-XII-a, chiar și programa școlară recomandă vizite la diverși operatori pentru aplicarea informațiilor teoretice însușite în orele de clasă. Deci a fost foarte utilă vizita, urmând ca, în măsura în care conducerea liceului ne dă acceptul, să venim la dumneavoastră și cu alte clase de elevi.”, a declarat, la final, profesorul Romică Vărvăruc.   

Alături de tineri a fost și presa botoșăneană, care s-a întâlnit, cu această ocazie, cu primarul municipiului, Cătălin Mugurel Flutur, unul dintre primii vizitatori ai ”Porților deschise”. Dotați cu căști și veste de protecție, jurnaliștii s-au amuzat și și-au făcut, de această dată, reciproc fotografii, pentru a imprima ineditul momentului. Mai multe fotografii puteți găsi pe site-ul www.moderncalor.ro.   

Toți doritorii sunt invitați să pășească pe porțile Modern Calor și să participe la concursuri. Pentru o mai bună organizare a vizitelor, astfel încât musafirii să fie însoțiți de specialiști și să primească toate informațiile necesare, aceștia sunt rugați să intre în incinta operatorului la ore fixe, după următorul program:                                                             

 Luni-vineri: 10, 12, 14, 16;

 Sâmbătă – duminică: 10, 11, 12, 13.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *