Transport cu utilaje de 800.000 lei confiscat de Garda Financiară

Corneliu Mihai, comisar sef Garda Financiara
Corneliu Mihai, comisar sef Garda Financiara

Garda Financiara Botosani a dispus confiscarea unui transport cu utilaje agricole, in luna aprilie, in valoare de peste 800.000 lei. Firma care intentiona sa introduca in tara marfa era data in consemn de doi ani, urmare a faptului că nu a prezentat documentele pentru control Gărzii Financiare şi nici nu a putut să justifice nişte tranzacţii. Aceasta se ocupa cu achizitii intracomunitare.

În urma monitorizării achiziţiilor intracomunitare, în cursul anului 2010 am dat o firmă în consem, la frontiera, că nu justifica nişte achiziţii intracomunitare. Era o firmă tip fantomă. La sfârşitul lunii aprilie, agentul economic s-a prezentat din nou în vamă şi voia să introducă în ţară un transport de utilaje agricole, în valoare de 8 miliarde lei. S-a însoţit mijlocul de transport respectiv până la destinaţie şi s-a luat măsura confiscării. Au fost confiscate toate utilajele „, a declarat Corneliu Mihai, comisar şef Garda Financiară Botoşani.

Acesta susţine că reprezentantul societăţii susţine că altcineva s-ar fi folosit de Codul Unic de Înregistrare în scop de TVA şi că nu este achiziţia lui intracomunitară. Transportul cu maşini agricole a fost depistat în Petea- Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *