Gheorghe Sorescu, prim-vicepreşedinte PNL Botoşani: În jur de 70% din ceea ce plătesc botoşănenii se duc pe dobânzi, credite şi subvenţie la energie termică

Gheorghe Sorescu, prim-vicepresedinte PNL Botosani
Gheorghe Sorescu, prim-vicepresedinte PNL Botosani

Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Gheorghe Sorescu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că dobânzile la împrumuturile Primăriei Botoşani încep să crească şi că banii pe care îi dau botoşănenii în contul dărilor locale, în jur de 70%, se duc pe dobânzi, credite şi subvenţie la energia termică. 

Dobânzile sunt undeva 4, 85 milioane lei, aproape 50 miliarde lei vechi, iar ratele care sunt prevăzute a fi rambursate sunt la 7,8 milioane lei. În total, dobânzile şi ratele înseamnă 3 milioane lei. Dacă ne raportăm la faptul că veniturile din impozite şi taxe locale, care se încasează de la populaţie, plus taxele speciale, sunt undeva la 42 milioane lei, înseamnă că aproape 40 % din impozitele şi taxele plătite de fiecare botoşănean se duc pe rate şi dobânzi. Dacă mai luăm în calcul că în proiecţia de buget se mai prind vreo 12 milioane subvenţie la energia termică, mai înseamnă şi asta vreo 30% din impozitele şi taxele oamenilor”, a spus Sorescu.

Bugetul pe 2012 a municipiului Botoşani este mai mare cu vreo 10 milioane pe 2012, ca proiecţie, faţă de cel din anul 2011, dar este mult sub cel din 2009, a mai spus Sorescu. Bugetul municipalităţii în acest an este de 148 milioane lei şi va fi votat în şedinţă extraordinară săptămâna viitoare.

3 thoughts on “Gheorghe Sorescu, prim-vicepreşedinte PNL Botoşani: În jur de 70% din ceea ce plătesc botoşănenii se duc pe dobânzi, credite şi subvenţie la energie termică

  1. Domnule Sorescu,. cam ,,micute ” comentariile pe marginea bugetului municipiului Botosani. Asa vrei dumneata sa cistigi alegerile?

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Da eu sunt mai mult ca sigura convinsa ca peste tot unde sunt primari usl-istii mai mult de 70% ajung defapt la ei in portofel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *