Prefectul Cristian Roman către Marcu: Ar trebui ca tovarăşul care a făcut afirmaţii să se obişnuiască că la Prefectură nu este un om de paie, cum era poate pe vremuri

Prefectul Cristian Roman
Prefectul Cristian Roman

Prefectul Cristian Roman răspunde acuzaţiilor făcute de conducerea PSD Botoşani. Acesta a declarat că nu desfăşoară în prezent şi nici nu a desfăşurat în ultima perioadă vreun control la primării, în speţă la primăriile conduse de primari USL, şi că una dintre cele mai importante atribuţii ale sale este aceea de a veghea la legalitatea actelor emise de unităţile administrativ teritoriale, de aceea a atacat în contencios atât hotărârea cu bugetul pe 2012, cât şi o hotărâre a Consiliului Local Dângeni privind schimbarea viceprimarului, hotărâri pe care le consideră ilegale. El a afirmat că nu îşi doreşte să intre în polemică cu reprezentanţii PSD, însă răspunde din obligaţie pentru cetăţenii judeţului Botoşani. Prefectul a fost acuzat de social-democraţi de abuz în serviciu.

Nu intru în jocul lor politic şi răspund din respect şi din obligaţii faţă de cetăţenii judeţului Botoşani. Acuzaţiile cu controalele la primăriile USL le exclud. Nu există vreun control. Să aducă un primar care să facă această declaraţie. Recomand celor care au făcut remarci la adresa mea şi acuzaţii să citească atribuţiile prefectului din Constituţia României şi legile care guvernează activitatea prefectului. Ar trebui ca tovarăşul care a făcut astfel de afirmaţii să se obişnuiască, dacă nu a făcut-o în toţi aceşti ani, cu ideea că la Prefectură nu este un om de paie, cum era poate pe vremuri„, a precizat prefectul.

El spune că a luptat şi va lupta pentru stoparea abuzurilor făcute de unităţile administrativ teritoriale şi nu numai. Cristian Roman susţine că, mai mult, nu poate fi acuzat că ar avea ceva cu primăriile USL din moment ce a atacat în contencios administrativ şi hotărâri ale primăriilor conduse de oameni ai PDL , dând aici exemplul Primăriei Botoşani, Primăriei Pomârla şi a Primăriei Flămâzi.

Să facă public şi numele primarului Flutur, a primarului de la Flămânzi  şi a celui de la Pomârla şi a altor primari PDL, a căror hotărâri le-am atacat în instanţă şi le-am şi câştigat. Sunt zece procese câştigate cu zece primării din judeţ, majoritatea PDL. Aceste hotărâri le-am considerat ilegale şi am acţionat în contencios fără să ţin cont de culoarea politică. Controlul de legalitate a actelor unităţilor administrativ-teritoriale este una dintre cele mai importante sarcini pe care le are prefectul. Voi lupta întotdeauna conform legii pentru stoparea abuzurilor de orice fel făcute „, a mai spus prefectul.

10 thoughts on “Prefectul Cristian Roman către Marcu: Ar trebui ca tovarăşul care a făcut afirmaţii să se obişnuiască că la Prefectură nu este un om de paie, cum era poate pe vremuri

  1. cetatene cred ca lai vazut pe c.roman la vreo paranghelie pentru ca in realitate este tot basescian,intelegi? (distrugator de tara si neam),asteptam ziua cand vom spune :orice nas isi are nasu sau pe intelesu „intelectualului”,roman orice medalie are si reversul.oricum zilele sunt numarate.

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Domnul prefect este o persoana deosebita, si niciodata nu am auzit cuvinte rele despre el….judetul nostru este pe maini bune, pe manile lui…respect Domnule Roman!!!!

  3. cetatean,avem nevoi deoameni noi,politicieni noi ,oameni care provin din mediul privat,oameni care stiu sa faca bani,pentruca si cand vor cheltui ovor face calculat ,rezultatele se vor vedea si tara va prospera.asadartrebuie sa uitam de roman,flutur,basescu,iliescu,nastase,, sialtii care ne-au adus in situatia in care ne-au adus.asadar hai sa oprim raul si sa scapam repede de ei pentru ca altfel riscam sa ne pierdem ca neam si ca tara.

  4. Roman nu-i de paie, e basist 100%. Ca om e problema.E ranchiunos ,daca i se pune pata pe cineva , e adevarat indiferent din ce partid face parte, se tine de el ca scaiul pana gaseste ceva sa-l arda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *