Premierul Ciolacu, despre autostrada care va tranzita și județul Botoșani: Până la sfârșitul anului vom deschide circulației 148 de kilometri

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, vineri, că Autostrada Moldovei A7 va fi deschisă circulației mai repede decât era estimat termenul inițial. Premierul a arătat că nimic nu se poate realiza fără o stabilitate politică, menționând că social-democrații și liberalii vor să meargă în continuare în faţa românilor cu acest proiect politic.

”În sfârşit nu vorbim de promisiuni, vorbim de certitudini. Este pentru prima oară când cu certitudine Moldova va avea autostradă. Vom avea autostrada Moldovei, A7, dacă constuctorul va continua în acest ritm, până la sfârşitul anului vom deschide circulaţiei în jur de 148 de km, din câte am înţeles de la domnul ministru, ceea ce este o veste extraordinară, este o devansare a lucrărilor”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că ”vorbim de o promisiune şi o obligaţie pe care România şi-a luat-o prin PNRR”.

A7 este integral din fonduri europene, prin PNRR, asta arată cât de mult înseamnă apartenenţa României la UE şi vorbim de stabilitate politică. Când am hotărât împreună sp venim cu această coaliţie de guvernare, nu exista niciun metru de autostradă a Moldovei. Acum, vorbim ca anul acesta să avem în jur de 148 de km şi anul viitor să se finalizeze în integralitate”, a mai arătat premierul Ciolacu.

El a subliniat că asta înseamnă fondurile europene şi România nu se va putea dezvolta fără aceste fonduri.

”Vrem să mergem în continuare în faţa românilor cu acest proiect politic care începe să se vadă şi pe aşteptările românilor”, a mai spus preşedintele PSD.

Premierului Marcel Ciolacu, președintele PSD, președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, și a ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, s-au aflat, vineri, la șantierul de infrastructură rutieră pentru Lotul 2 Domnești Târg – Răcăciuni din Autostrada A7, în zona localității Adjud.

Cu toate acestea, implementarea autostrăzii A7 a întâmpinat numeroase obstacole și întârzieri. Costurile ridicate și resursele limitate au fost principalele provocări întâmpinate de către autorități. În plus, probleme legate de exproprieri, impactul asupra mediului și cerințele tehnice au contribuit, de asemenea, la întârzieri în implementarea proiectului.

Susținătorii proiectului au argumentat însă că autostrada A7 este esențială pentru dezvoltarea regională și națională a României. Ei subliniază faptul că această autostradă va îmbunătăți semnificativ accesul la regiunea Moldovei, va reduce timpul de călătorie și va stimula investițiile și turismul în zonă, potrivit Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *