Volatilitatea și RTP-ul la sloturi – de ce sunt importante!

Dacă ați jucat cel puțin o dată la un slot machine probabil că ați auzit de volatilitate sau RTP. Nu e de mirare faptul că sloturile sunt cele mai populare jocuri de cazinou și, evident, prezente în majoritatea cazinourilor stradale și pe platformele online ale cazinourilor online.

Acestea atrag anual milioane de jucători, în special prin modul simplu de joc, prin tematică și povestea ce stă la baza lor, dar și prin bonusuri și premii, care pot fi găsite și pe bonuscod.ro. Dincolo de aspectul vizual, sloturile mai atrag și prin experiența de joc, iar aceasta este influențată de volatilitate și RTP, în special.

RTP la sloturi

Știm prea bine faptul că sloturile nu necesită strategie, nu au reguli, nu trebuie să vă concentrați prea mult atunci când apăsați de buton sau trageți de manetă. Este suficient doar să puneți sistemul în mișcare, iar rezultatul nu va întârzia să apară pe ecran.

Indiferent că vorbim de jocurile mecanice din cazinourile clasice sau de sloturile online, practic algoritmul computerizat va lua o decizie cu privire la cât de des și cât de mult veți câștiga, dacă veți câștiga, la fiecare rundă. Un generator de numere aleatorii (RNG) va genera rezultatul de rotire și nu puteți face nimic pentru a manipula rezultatele.

Cazinourile rămân mereu pe plus grație acestui mod de a calcula pariurile vs câștiguri în timp ce jucătorii sunt mulțumiți prin procentul de rambursare, așa-numitul RTP (Return to Player). De exemplu, majoritatea sloturilor au un RTP cuprins între 95% și 97%. Asta înseamnă că la fiecare 100 de lei jucați, 95-97 de lei ar trebui să se întoarcă către jucători, iar 3-5 lei reprezintă marja de câștig a casei. Cu cât e mai mare RTP-ul jocului, cu atât mai mică este marja cazinoului. Însă atenție, asta nu înseamnă că toți jucătorii vor avea parte de reușite în mod egal. RTP-ul este calculat pe o perioadă lungă de timp, existând momente și momente în desfășurarea jocului.

Volatilitatea sloturilor

Al doilea factor principal ce definesc experiența de joc la sloturi este volatilitatea. Când vine vorba de sloturi, termenul de volatilitate este folosit pentru a informa jucătorii care va fi frecvența de câștig în timpul jocului. Cu alte cuvinte, volatilitatea definește stilul jocului prin repetitivitatea sa de amortizare, așa că există sloturi cu volatilitatea scăzută, medie și ridicată. Dacă RTP-ul ne arată sumele care se întorc la jucători, volatilitatea ne arată frecvențele de posibile reușite.

Pot exista sloturi cu același RTP, dar cu volatilități variate. Un slot cu volatilitate scăzută produce multe plăți, dar sunt mici sau medii. Practic la câteva runde jucate puteți avea și runde cu câștig, dar sumele pot fi extrem de mici. Din cauza variației scăzute și a câștigurilor constante, aceste sloturi au un risc foarte scăzut. Sunt ok pentru începători, pentru cei ce doresc să se distreze fără a paria prea mult. În cazul sloturilor cu volatilitate scăzută nu prea sunt șanse de reușite însemnate sau de un jackpot consistent.

La fel de bine pot exista sloturi cu același RTP, dar cu volatilitate crescută. Asta înseamnă că frecvența rundelor câștigătoare este mai mică, dar există șanse mai mari să fie obținute câștiguri însemnate.

Și mai există sloturile cu volatilitate medie. Acestea vă vor oferi multe câștiguri într-un interval mediu de timp, majoritatea de nivel  mic sau mediu, dar va exista și o posibilitate decentă de a atinge jackpot-urile.

Oricare ar fi alegerile voastre, tratați sloturile ca o formă de divertisment și jucați cumpătați. Este bine să verificați volatilitatea și RTP-ul sloturilor, dar asta nu vă garantează reușitele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *