Un bărbat a plătit 6.000 lei pentru țigări care nu valorau nici 2.000 lei după ce a fost prins de polițiști

Un bărbat a plătit 6.000 lei pentru țigări care valorau nici 2.000 lei după ce a fost prins de polițiști. Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca a descoperit, într-un autoturism al unui cetăţean român, 7600 de ţigarete pe care persoana intenționa să le introducă ilegal în România.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în data de 07 mai 2023, în jurul orei 16.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, la volanul unui autoturism înmatriculat în Polonia.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra  persoanei şi a mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în diferite părţi componente ale maşinii (plafon, bancheta spate, schimbător de viteze), cantitatea de 7.540 de ţigarete (327 pachete) proveniență Duty Free”, spun polițiștii.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării produselor accizabile, în valoare totală de 1.700 de lei, persoana fiind sancționată de către organul vamal cu amendă contravenţională în valoare de 6.000 de lei, ce a fost achitată pe loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *