Încă o adolescentă din Botoşani se căsătoreşte, deşi nu are 18 ani. A primit acceptul judecătorilor să se mărite

casatorie, stiri, botosani, dorohoiÎncă o adolescentă din judeţul Botoşani se căsătoreşte, deşi nu are 18 ani, aşa cum prevede legea. Aceasta primit acceptul judecătorilor să se mărite. Este vorba de o fată aflată în sistemul de protecţie a copilului, în cazul căreia Judecătoria Dorohoi a emis, recent, o autorizaţie de căsătorie în cazul acesteia.

Anamaria Pandel a solicitat în instanţă aprobarea căsătoriei sale cu Andrei Valentin Epure, iar parte în proces a fost şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

„Admite acţiunea care are ca obiect autorizare căsătorie minor. Autorizează căsătoria minorei Pandel Anamaria cu numitul Epure Andrei – Valentin. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Dorohoi. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei astăzi 22 februarie 2023. Document: Hotarâre cameră consiliu 86/2023 22.02.2023”, se arată în solutia pe scurt a Judecătoriei Dorohoi

Potrivit Codului civil, căsătoria se poate încheia dacă viitorii soţi au împlinit vârsta de 18 ani. Există însă și excepții. Legea prevede că „pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *