460.000 lei de la Consiliul Județean pentru premierea a 1.729 de elevi botoșăneni. Numărul elevilor, aproape dublu față de anul trecut

Un număr de 1.729 de elevi botoșăneni . cu rezultate la olimpiadele și concursurile școlare vor primi premii în bani de la Consiliul Județean. Suma alocată în acest sens se ridică la 460.000 lei, anunță președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

După un an în care pandemia ne-a dat tuturor viețile peste cap, în care olimpiadele și concursurile școlare nu s-au mai putut desfășura, revenim cu un obicei bun: recompensarea excelenței în educație! Mai mult, față de anul 2020, când a avut ultima premiere de acest gen, venim cu o creștere a cuantumului stimulentelor, dar și cu o extindere a aplicabilității acestor recompense și la elevii/sportivii care fac parte din echipajele/echipele/formațiile ce au obținut locurile 2 și 3 la etapa județeană a olimpiadelor și concursurilor școlare avizate de către Ministerul Educației”, a declarat Doina Federovici.

În acest an, numărul copiilor recompensați de către Consiliul Județean pentru rezultatele obținute a crescut cu aproximativ 50% și a ajuns la 1.729 de elevi și sportivi, iar valoarea totală a premiilor acordate a crescut de la 300.000 de lei, la peste 460.000 de lei, adică o suplimentare a fondului din care se fac premierile cu peste 1,6 miliarde de lei vechi, precizeaza sursa citată.
Premiile acordate elevilor/sportivilor în probele individuale:
Locul I – 450 lei/elev/disciplină;
Locul II – 350 lei/elev/disciplină;
Locul III – 250 lei/elev/disciplină;
Premiile acordate elevilor/sportivilor în probele pe echipe/formație
Locul I – 200 lei/elev din cadrul echipajului/echipei/formației;
Locul II – 150 lei/elev din cadrul echipajului/echipei/formației;
Locul III – 100 lei/elev din cadrul echipajului/echipei/formației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *