Ce fond de ten să alegi în funcție de tipul tău de ten?

Fondul de ten este indispensabil în trusa ta de frumusețe, pentru un machiaj reușit. Cu toate acestea, este dificil să te orientezi în gama imensă de fonduri de ten. Descoperiți aceste sfaturi pentru a alege textura și formula potrivită, care să vă completeze tenul. Iată cum să vă alegeți fondul de ten în funcție de tipul de piele: piele uscată, piele grasă, piele sensibilă, piele matură.

Dacă nu aveți norocul de a nu avea roșeață, diferențe de culoare sau vene vizibile, ați folosit deja fond de ten pentru a vă uniformiza pielea. Dar există atât de multe formule, formate și nuanțe încât este ușor să faci o greșeală! Mai ales că scopul este ca acesta să fie imperceptibil sau „fără cusur”.

Aveți o piele normală?

Tipul de piele:

Aspectul pielii este mat, iar textura pielii este regulată. Nu prezintă nicio problemă specială: nu vă faceți griji cu privire la strălucire, uscăciunea pielii, acnee, puncte negre, roșeață.

Ce textură și ce formulă ar trebui să aleg?

Fond de ten mousse, cremă, fluid, pudră, fond de ten stick, BB Cream, depinde de tine să găsești textura și formula care ți se potrivește cel mai bine. Alegeți un fond de ten ușor, cu efect de strălucire sănătoasă, cum ar fi o pudră bronzantă. NYX poate fi o opțiune bună.

O cremă hidratantă colorată poate fi produsul ideal pentru tenul normal, care nu are prea multe imperfecțiuni, deoarece puterea sa de acoperire rămâne ușoară. O cantitate mică este suficientă pentru a hidrata, pentru a ascunde micile imperfecțiuni, pentru a da un ten frumos și o strălucire sănătoasă.

Aveți pielea uscată?

Tipul tău de piele :

Pielea uscată reflectă o lipsă de sebum. În comparație cu pielea normală, pielea uscată și-a pierdut suplețea și moliciunea. Poate deveni mată și aspră și va avea tendința de a fi strânsă.

Ce textură și ce formulă ar trebui să aleg?

  1. Alegeți fondurile de ten cu o textură cremoasă, încărcată cu agenți de hidratare. Aceste fonduri de ten vă permit să aveți un ten hidratat pe tot parcursul zilei. Pentru a ilumina un ten tern, optați pentru formule îmbogățite cu pigmenți care reflectă lumina. Încearcă un fond de ten hidratant, precum cel de la NYX.

Sfaturi pentru un ten fără cusur:

Dacă sunteți în căutarea unui ten mai luminos, aplicați un iluminator deasupra obrajilor și pe podul nasului. Pentru a permite cremelor hidratante să pătrundă în profunzime în piele, aplicați fondul de ten cu o pensulă, mai degrabă decât cu degetul, buretele sau beauty blenderul.

Aveți pielea grasă?

Tipul tău de piele:

Pielea grasă este pielea care secretă mult sebum, uleiul natural al pielii. Această supraproducție de sebum face ca pielea să fie grasă și strălucitoare (în special în zona T: frunte, nas, bărbie). Pielea grasă este predispusă la acnee, coșuri și alte imperfecțiuni ale pielii.

Ce textură și ce formulă ar trebui să aleg?

Pentru tenul gras cu imperfecțiuni, alege un fond de ten matifiant cu o compoziție non-comedogenă, fără ulei. Aceste formule vă vor permite să vă matifiați fața, lăsându-vă în același timp pielea să respire. Un fond de ten gros, cu o acoperire prea mare, îți va sufoca pielea și îți va face imperfecțiunile mai vizibile. Încearcă un fond de ten fluid, cu textură ușoară, cum ar fi cele de la NYX.

Pentru pielea grasă, se poate aplica și un fond de ten sub formă de pudră liberă, numită și „pudră matifiantă” sau „pudră minerală”. Acesta este un machiaj natural care respectă epiderma și lasă pielea să respire. Acesta iluminează tenul, îngrijește pielea și maschează imperfecțiunile. În plus, pudra minerală permite tenului gras să beneficieze de un finisaj catifelat, mat.

Sfat pentru un ten perfect:

Dacă doriți un machiaj mai plin, aplicați-l cu un burete mai degrabă decât cu o pensulă.

Aveți pielea sensibilă?

Tipul de piele:

Pielea sensibilă este o piele foarte reactivă, care se strânge, se înroșește și se înfierbântă la cel mai mic contact cu factorii externi.

Ce textură și ce formulă ar trebui să aleg?

Alegeți fonduri de ten bogate în ingrediente hidratante pentru a vă îngriji pielea și cu protecție solară pentru a preveni apariția roșeață. Alegeți de preferință un fond de ten compact în cremă, cum ar fi cele de la NYX.

Aveți pielea matură?

Tipul de piele:

Pielea matură este afectată de procesul natural de îmbătrânire. Pe măsură ce îmbătrânim, celulele se regenerează mai puțin rapid, astfel încât pielea își pierde strălucirea și elasticitatea. Acesta poate fi marcat de riduri, linii fine, pete pigmentare etc.

Ce textură și ce formulă ar trebui să aleg?

Există fonduri de ten special formulate pentru pielea „matură”. Alegeți un fond de ten lichid, subțire și ușor. Acesta va fi perfect pentru a uniformiza tenul, fără a lăsa vizibile ridurile și liniile fine pe care dorim să le camuflăm.

Sfat pentru un ten impecabil:

Alege un fond de ten care să se potrivească cu tonul pielii tale. În cazul în care culoarea este diferită de cea naturală, ridurile vor fi mai pronunțate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *