Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani accesează fonduri prin PNRR pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale

Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani accesează fonduri prin PNRR pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale. Proiectul intitulat „Îmbunătățirea capacităţii instituţionale a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoșani, în vederea prevenirii infecţiilor nosocomiale” vizează achiziția de echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii intraspitalicești.

Prin proiect se propune îmbunătățirea accesului populației Județului Botoșani la servicii medicale de calitate și la standarde europene, prin achiziționarea de echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale, la Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani”, se arată în raportul de specialitate al Consiliului Județean Botoșani.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este în cuantum de 19.979.535,94 lei, inclusiv TVA. Infecțiile nosocomiale reprezintă o importantă problemă de sănătate publică, fiind o cauză a morbidității și mortalității pe plan mondial, cu un deosebit impact uman și economic, prin prelungirea perioadei de internare și creșterea costurilor. Anul trecut, în Spitalul Județean ”Mavromati” au fost peste 550 de cazuri de infecții intraspitaliești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *