Percheziții la sediile unor firme, dar și la locuințe. Ce au căutat mascații la Botoșani

Mai multe percheziții au avut loc, miercuri, în județul Botoșani, într-un dosar instrumentat de DIICOT Neamț. Potrivit unui comunicat al DIICOT, poliţiştii şi procurorii DIICOT Neamţ au efectuat miercuri, 10 percheziţii domiciliare şi 9 percheziţii la sediul unor societăţi comerciale din mai multe judeţe, în cadrul unui dosar penal de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

„Acţiunea se desfăşoară pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, concurenţă neloială şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în dauna a 106 persoane juridice de pe întreg teritoriul ţării. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că membrii grupării ar fi constituit un grup infracţional organizat, cu scopul de a falsifica marcajele de pe produsele industriale şi comercializarea acestora, prin inducerea în eroare cu privire la calitatea şi provenienţa lor, grup la care ulterior ar fi aderat mai multe persoane”, potrivit IPJ Neamț.

Acţiunea are loc în Neamţ, Alba, Arad, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *