Situație fără precedent! O primărie din Botoșani caută firmă care să îi țină contabilitatea

primarie sigla generic, stiri, botosaniO primărie din județul Botoșani caută firmă care să îi țină contabilitatea, pentru că nu are funcționari pregătiți în acest domeniu. Este vorba de Primăria comunei Blândești, cea care a achiziționează ,,Servicii externalizate de contabilitate in cadrul UAT Comuna Blandesti”.

Administrația locală din Blândești va încheia un contract pentru o perioadă de cinci luni cu o firmă care să asigure serviciile financiar – contabile în schimbul unei de 25.000 de lei, echivalentul a 5.000 lei/lună.

Potrivit Primăriei, firma respectivă se va ocupa de organizarea și tinerea contabilitatii bugetare; de întocmirea lunară a programul de amortizare , întocmirea execuției bugetare și, foarte interesant, este că va colabora la întocmirea proiectului de buget pentru anul 2023.

Tot ea va întocmi statele de plata a salariilor si declarațiile obligatorii si depunerea lor prin semnatura electronica, va înregistrare salariati și contractele de muncă ale acestora in Registrul public de evidenta a salariatilor, dupa modelul REVISAL, gestionat de Ministerul Muncii; și va întocmi lunar situația privind monitorizarea cheltuielilor de personal si o depune la ordonatorul principal de credite, pentru DGFP.

De asemenea, va face plățile la trezorerie și va răspunde întrebărilor controlorilor Curții de Conturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *