A început distribuirea cardurilor sociale. În prima etapă vor fi 30.000 de beneficiari din 5 județe

Responsabilii au început distribuirea cardurilor sociale. Le vor primi în prima etapă 30 de mii de persoane din 5 județe. Iar în următoarele săptămâni vor fi în total peste 2 milioane și jumătate de beneficiari. Banii , 250 de lei, vor fi virați de la jumătatea săptămânii viitoare, iar cardurile pot fi folosite în magazinele partenere doar pentru cumpărarea de alimente.

Oamenii vor primi câte 250 de lei la fiecare 2 luni până la finalul anului. Aproximativ 30 de mii de carduri sunt distribuite în prima etapă de angajații Poștei Române. Săptămâna viitoare urmează alte 300 de mii, iar în total vor fi peste 2 milioane și jumătate.

Tichetele sociale electronice nu permit retragerea de numerar de la bancomat şi pot fi folosite doar în magazine care permit plata cu cardul.

Cu banii pot fi cumpărate doar alimente, nu alcool sau tutun. Voucherele electronice sunt pentru pensionari și persoane cu dizabilități cu venituri lunare mai mici sau egale cu 1500 de lei, dar și pentru familiile monoparentale sau cele care câştigă mai puţin de şase sute de lei pe membru de familie și au în îngrijire doi copii.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene: ″Suntem în negocieri cu Comisia Europeanaă ca pentru acele categorii de beneficiari cu venituri sub 1000 de lei să continuie aceste măsuri sociale. Am încercat să păstrăm beneficiarii care se află în risc de sărăcie extremă″⁣.

În total sunt peste 24 de mii de magazine alimentare în care se pot face cumpărături, iar lista lor este pe site-urilor firmelor care au emis cardurile. Autoritățile spun însă că listele vor fi distribuite și primăriilor.

Tichetele sociale electronice nu trebuie încredințate unor persoane străine, iar cei care le pun la vânzare riscă amenzi între 3 şi 5 mii de lei, potrivit Stirile ProTV

FOTO Tragedie pe un drum național din Botoșani! Un muncitor a fost accidentat mortal cu mașina de un șofer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *