Șefa Inspectoratului Școlar Botoșani: Există cod de etică în care profesorii nu au voie să facă meditații cu elevii de la clasă

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Ada Macoveil, a atras atenția, joi, într-o ședință cu directorii de școli, că profesorii botoșăneni fac meditații ori își vând auxiliarele propriilor elevi, deși nu au voie să facă acest lucru.

Există cod de etică în care profesorii nu au voie să facă meditații cu elevii de la clasă. Nu au voie să își vândă propriilor elevi manualele, auxiliarele și toate materialele pe care le produc și pentru care au drept de autor. Nici vorbă că nu avem voie să-i constrângem să meargă la meditații. Nici vorbă de toate celelalte forme de determinare sau de motivare a elevilor să acționeze întru-un sens sau altul”, a declarat Ada Macovei.

Reprezentanții IȘJ Botoșani au convocat, joi, o ședință cu directorii de școli, după incidentele grave care au avut loc în ultima perioadă în mai multe unități de învățământ. Ada Macovei le-a cerut directorilor să-și facă treaba cu simț de răspundere.

2 thoughts on “Șefa Inspectoratului Școlar Botoșani: Există cod de etică în care profesorii nu au voie să facă meditații cu elevii de la clasă

  1. Ada sa nu mai vorbeasca prostii. Stie foarte bine ca profesorii fac meditatii chiar in scoli. Nu o “doare toata moralitatea asta” de care face uz???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *