Elevii, profesorii și alți angajați din învățământul botoșănean au donat bani pentru ajutorarea copiilor ucraineni

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani împreună cu elevi, profesori și angajați din sistemul de învățământ, din 24 de unități, au donat Crucii Roșii, filiala Botoșani, o sumă importantă de bani, în cadrul proiectului județean “Profesorii botoșăneni alături de copiii ucraineni”.
„Urmare a discuțiilor cu domnul director al CCD Botosani, prof. Sorin Luca, pregătim un curs intensiv online de conversație în limba ucraineană, pentru toți voluntarii implicați în acțiunile umanitare, din județul nostru, nu doar pentru profesori. De asemenea, căutăm soluții pentru integrarea în școală, a copiilor ucraineni care vor rămâne mai mult timp în județ”, a precizat inspectorul școlar județean general Ada Macovei.
De asemenea,  voluntarii vorbitori ai limbilor ucraineană și rusă sprijină autoritățile, în vămi, la centrele de primire, ori prin traducerea informațiilor oficiale.

One thought on “Elevii, profesorii și alți angajați din învățământul botoșănean au donat bani pentru ajutorarea copiilor ucraineni

  1. Extraordinar! Facem acum cursuri de ucraineană, propagandistic! O limbă străină se învață în 3-4 ani, ceea ce face doamna inspector e pură propagandă. Sunt softuri pentru telefoane mobile care fac comunicarea posibilă. Chiar nu știe asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *