Bani de la Guvern pentru Consiliul Județean și Primăria Municipiului Botoșani

Consiliul Județean și Primăria municipiului Botoșani au primit bani de la Guvern. Este vorba de 6,5 milioane lei pentru Consiliul Județean, respectiv 5 milioane lei pentru Primăria Botoșani, banii fiind alocați din Fondul de rezervă bugetară.

Fondurile au fost solicitate de Consiliile Județene pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistență socială și de protecție a copiilor, respectiv de autoritățile locale pentru acoperirea unor datorii legate de serviciile de termoficare și a unor cheltuieli ale proiectelor comunităților locale, anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Fiecare Consiliu Județean a primit, în mod egal, suma de 6,5 milioane de lei, iar fiecare reședință de județ 5 milioane de lei. Potrivit actului normativ adoptat, 105 UAT-uri primesc, până la sfârșitul anului, 476.500.000 de lei. Fondurile alocate, prin Hotărârea Guvernului, sunt necesare pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE, precum și pentru cheltuieli urgente ale autorităților publice locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *