Școli cu probleme la începerea anului școlar. Prefectul județului Botoșani: Mai avem încă școli care au toaletă exterioară.Avem probleme și cu apa potabilă

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că 75% din unitățile de învățământ din județ au fost verificate pentru a vedea dacă sunt pregătite pentru deschiderea anului școlar și la multe dintre acestea sunt probleme. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că încă mai există școli în județ cu WC-uri în curte, iar în altele au probleme cu asigurarea apei. De asemenea, există școli aflate în reabilitare unde lucrările nu vor fi finalizate până la începerea anului școlar.

Până astăzi, 31 august, au fost verificate 75% din unitățile școlare din județ. Pentru prima dată am solicitat să se verifice și modul de conformare la măsurile dispuse anul trecut de către comisiile formate prin ordinul prefectului. Aș putea să vă spun pe ceea ce s-a verificat până acum că există probleme. Dintre cele mai importante sunt lipsa surselor de apă pentru a se putea acorda autorizație sanitară de funcționare. Există lucrări de reabilitare ce se vor finaliza după începerea anului școlar, ceea ce ar putea să ridice probleme pentru derularea activităților didactice. O să-i rog pe domnii primari să urgenteze lucrările la Școala gimnazială Dracșani-Sulița, Școala Panaitoaia-Avrămeni. La Săveni nu s-a finalizat liceul teoretic corpurile și avem o construcție începută și abandonată la Vorniceni”, a precizat Nechifor.

Prefectul a mai spus că sunt și localuri noi care s-au finalizat, dar la care nu s-a făcut procesul verbal de recepție. Este vorba de o grădiniță din Românești, la Albești și școala profesională din Vlăsinești. De asemenea, există încă școli care au toaletă exterioară. Este vorba de școli din Broșteni și Cucuteni, comuna Durnești și un corp al Liceului teoretic Ștefănești , dar și de școli din comuna Trușești. La Blândești, grupul sanitar a fost afectat de alunecările de teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *