Marile fabrici de lactate din Botoșani au avut, în pandemie, vânzări de 150 de milioane de lei. Vezi ce profit au obținut!

Fabricile de lactate din Botoșani, Five Continents Group, Lacto- Solomonescu și Dorolact, care sunt printre cei mai importanți jucători pe piața națională a produselor din lapte, au avut, anul trecut, în plină pandemie, un volum al vânzărilor care a totalizat peste 150 de milioane de lei, echivalentul a 30 de milioane de euro.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, cele mai mari vânzări le-a avut firma Five Continents Group, patronată de omul de afaceri Tonino Boldea. Aceasta a înregistrat o cifră de afaceri de 69,35 milioane de lei și un profit de 4,08 milioane de lei. În 2020, fabrica de lactate de la Răchiți a avut, în medie, 136 salariați.

Societatea comercială Lacto- Solomonescu, a soților Dumitru și Carmen Solomonescu, a avut o cifră de afaceri de 46,91 milioane de lei, cu peste 20 de milioane de lei mai mică decât Five Continents Group, însă un profit ușor mai mare decât aceasta. Lacto- Solomonescu  a avut un câștig net de 4,13 milioane de lei, realizat cu un număr mediu de salariați de 120.

Cea de-a treia mare firmă de lactate din județul Botoșani este Spicul 2 Dorohoi, care produce sub brandul Dorolact. Firma patronată de Viorel Surugiu a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de  46,06 milioane de lei și un profit de 2,85 milioane, la un număr mediu de 234 salariați.

 

Parcare privată de 72 de locuri construită în zona centrală a municipiului Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *