Raed Arafat, anunţ alarmant pentru toţi românii. Ce ne aşteaptă din toamnă

Cazurile de gripă au dispărut aproape complet după apariţia coronavirusului. Şeful DSU anticipează că în toamnă vom avea gripă şi cazuri mai multe de Covid 19.

Raed Arafat a declarat vineri la Digi24 că „stăm bine” din punct de vedere al scăderii infecțiilor cu noul coronavirus, dar că la toamnă va reapărea gripa sezonieră pentru că nu se va mai purta masca de protecție.

„Vom avea o toamna linistita?”, a fost întrebat Raed Arafat. „Eu asa sper. Ca sa fim siguri ca va fi linistita trebuie sa continuam sa ne protejam si ne protejam prin vaccin. Pe urma vine si gripa sezoniera, pentru ca nu prea am avut in aceasta perioada din cauza ca majoritatea persoanelor au purtat masca, dar acum va reveni fara niciun fel de discutie si are si ea pericolele ei. Speranta noastra e sa ramanem ca acum. Chiar stam bine”, a declarat șeful DSU.

Raed Arafat a spus că persoanele care militează în spațiul public împotriva vaccinării și propagă teorii ale conspirației folosesc „cuvinte dure, tari”, „critică persoane, le zeflemește, le înjură” și prin această atitudine îi poate convinge pe „oamenii simpli”, ”oamenii fără prea multă educație” să îi creadă pe ei și nu pe specialiști.

„Omul simplu spune ‘Uite ce tare e, cum le vorbeste’, si omul asta nu se mai duce la vaccinare”, a zis șeful DSU.

„M-ati intrebat de ce lumea nu se vaccineaza. Asta e unul din motive. Este un cumul de factori. Unii comenteaza, ies in permanenta in spatiul public de pe pozitia de experti si habar nu au despre ce vorbesc”, a adăugat acesta.

Arafat a cerut românilor să asculte mai multe păreri despre vaccin și le-a pus o întrebare despre țările care și-au vaccinat majoritatea locuitorilor:  „Credeți că Israelul vrea sa-si ucida toata populatia, sau Marea Britanie?”

Șeful DSU a indicat că românii își fac rău nu dacă se vaccinează, ci dacă ascultă abordări care încearcă să sperie populația că vaccinul este periculos.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *