Valeriu Gheorghiță, despre cazul dorohoianului care s-a vaccinat de trei ori anti-COVID: De cele mai multe ori ne bazăm pe spusele oamenilor

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID,  Valeriu Gheorghiță, a vorbit marți despre cazul bărbatului din județul Botoșani care s-a vaccinat de trei ori cu Pfizer. 

Acea persoană nu a vrut să declare că a mai fost vaccinată cu cele două doze de Pfizer în mod intenționat. A vrut să primească și a treia doză. În plus, ar fi vrut să primească și a patra doză. La triaj, dacă se scanează cartea de identitate, pacientul este identificat și se vede dacă am mai fost vaccinat. Fiind vaccinare la un centru de drive-thru și fiind solicitare mare în acea zi, de cele mai multe ori ne bazăm pe spusele oamenilor atunci când semnează acest lucru. Tocmai de aceea nu s-a scanat anterior vaccinării cartea de identitate pentru a se vedea dacă într-adevăr persoana fusese vaccinată”, a spus medicul militar.

Gheorghiță a precizat că „am mai avut situații punctuale în cazul persoanelor cu AstraZeneca și nu au declarat pentru că voiau alt tip de vaccin”.

Furnizarea corectă a datelor medicale și a istoricului medical este în beneficiul tuturor”, a completat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *