7 motive pentru care ceea ce purtați la sală contează cu adevărat

Când vine vorba de haine de antrenament, acordați prioritate modei sau confortului? Mulți dintre noi cad undeva la mijloc. S-ar putea să cheltuim mai mult pe o pereche de colanți de compresie concepuți pentru a elimina transpirația și a ajuta la recuperare, dar deasupra purtăm un tricou vechi, de dimensiuni mari, din bumbac. Chiar contează ce purtați în sala de gimnastică?

Ei bine, cercetările spun că da, dezvăluind o corelație directă între ceea ce purtăm și modul în care performăm, precum și nivelurile de motivație și chiar probabilitatea de rănire.

Pentru a explica mai multe, astăzi vă împărtășim câteva sfaturi de specialitate cu privire la modul în care ceea ce purtăm pentru a face exerciții fizice ne poate afecta antrenamentul:

1. Hainele pot preveni accidentarea

A purta îmbrăcăminte adecvată este deosebit de important atunci când sunteți un sportiv pasionat. Multe leziuni sportive apar din cauza lipsei echipamentului adecvat, inclusiv a hainelor. Indiferent de activitatea pe care o desfășurați, ar trebui să optați pentru îmbrăcămintea potrivită respectivului sport, căutând ceva care să ofere o protecție amplă împotriva impactului sau supraîncălzirii.

Vă sfătuim să investiți în haine de compresie de bună calitate, care cresc circulația și fluxul de sânge către inimă, furnizând oxigenul necesar mușchilor care lucrează, reducând oboseala și durerea prin gestionarea acumulării de acid lactic, contribuind la îmbunătățirea puterii, rezistenței și recuperării.

2. Nu vă veți simți restricționat

Materialele ușoare și țesăturile activă bine proiectate ar trebui să se simtă ca a doua piele, asigurându-vă că nu vă simțiți restricționat în timp ce vă antrenați. Făcând exerciții într-un confort total, veți putea să vă concentrați exclusiv asupra sarcinii pe care o aveți de făcut și să
vă antrenați cât mai mult posibil. De exemplu, unele hanorace de bărbați sunt realizate din țesături speciale care permit o gamă completă de mișcare, ceea ce este extrem de important.

Așadar, atunci când alegeți îmbrăcămintea de fitness, acordați o atenție deosebită designului și croitoriei, optând pentru un model fără cusături care nu vă vor irita pielea.

3. Reglează și controlează temperatura corpului

O sesiune intensă de antrenament la sală vă va lăsa recunoscător că nu ați purtat tricoul vechi din bumbac, deoarece acesta absoarbe ușor transpirația și păstrează umezeala, lăsându-vă senzația de greutate. Ar trebui să optați pentru țesături ușoare, respirabile, care vor atrage umezeala din corp, lăsându-vă să vă simțiți uscat și confortabil. Țesăturile inteligente vă vor ajuta, de asemenea, să vă reglați și să vă mențineți temperatura corpului, pentru a vă asigura că puteți performa la maxim dar confortabil.

4. Hainele pot îmbunătăți performanța

Fără îndoială, ați auzit expresia „îmbrăcați-vă pentru succes”, iar acest lucru se poate aplica și la ceea ce purtați în sala de sport. Țesăturile inteligente de înaltă calitate lucrează cu corpul pentru a accelera performanțele, rezistând rigorilor antrenamentului intens pentru a vă menține performanțele la maxim. Când vine vorba de performanțe îmbunătățite, confortul este din nou cheia. Ar trebui să optați pentru îmbrăcăminte de fitness care este într-adevăr concepută pentru activitatea aleasă. Dacă sunteți susceptibil de a vă transpira, căutați țesături care elimină transpirația, care îndepărtează umezeala de corp și căutați tehnologia care încorporează ioni de argint, concepută pentru a rezista acumulării bacteriene și pentru a vă menține uscat.

5. Pot spori încrederea

Îmbrăcămintea poate fi utilă în viața de zi cu zi și, atunci când vine vorba de antrenament, contribuie la nivelul nostru de încredere și crește stima de sine. Există chiar și un fenomen psihologic numit „cunoaștere încastrată” care sugerează că hainele pe care le poartă o persoană pot declanșa modificări mentale care le afectează în mod pozitiv performanța și nivelul de încredere. În termeni simpli, atunci când arătați bine, vă simțiți mai încrezător. Dacă investiți în haine de antrenament care vă fac să vă simțiți încrezător, acest lucru vă poate ajuta să cuceriți cu adevărat un antrenament.

6. Vă afectează pielea

Îmbrăcămintea activă de calitate scăzută și adesea ieftină poate conține țesături care irită pielea, provocând erupții cutanate și mâncărimi în timpul unui antrenament. Exercițiile fizice măresc fluxul de sânge către piele și acest lucru poate duce la mâncărimi. Transpirația, deshidratarea, îmbrăcămintea strânsă care vă împiedică respirația pielii și spălarea ținutei de antrenament cu detergenți duri pot provoca, de asemenea, probleme la nivelul pielii. Exercițiul intens poate provoca, de asemenea, înfundarea glandelor sudoripare, rezultând o erupție cutanată cu mâncărimi, așa că asigurați-vă că optați pentru țesături ușoare și respirabile care vă mențin pielea rece.

7. Vă pot motiva

Nimic nu vă motivează să mergeți la sală mai mult decât echipamentul nou. Nu numai că vă veți simți bine, dar veți arăta bine și asta e ceea ce vă doriți când sunteți înconjurat de oglinzi în sala de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *