Reabilitarea Muzeului Județean Botoșani, scoasă la licitație de Compania Națională de Investiții. Ce lucrări se vor face

Una dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din Botoșani, sediul Muzeului Județean Botoșani va fi reabilitat. Compania Națională de Investiții a scos la licitație proiectul „Reabilitarea, restaurarea și valorificarea durabilă a Muzeului Județean Botoșani”, informează printr-un comunicat Consiliul Județean. 

Valoarea totală a proiectului se ridică la 36 de milioane de lei, din care partea de cofinanțare pe care o asigura Consiliul Județean este de aproximativ 577 de mii de lei.

  „Reabilitarea clădirii muzeului este un proiect prioritar pentru administrația județului Botoșani, un proiect pe care am reușit să-l deblocăm. A trecut de toate verificările făcute de Agenția Națională pentru Achiziții Publice și a fost scos la licitație. Prin transpunerea în practică, botoșănenii vor avea parte de un muzeu modern, cu facilități de ultimă oră, așa cum există în toate marile orașe ale Europei. Așa cum am mai spus, cultura este parte a identității noastre, motiv pentru care îi acordăm importanța cuvenită”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

 Reabilitarea Muzeului presupune lucrări de amploare, Vor trebui consolidate fundația și pereții de piatră de la demisol, se va interveni și se vor reface tencuiala, finisajele, dar și elementele decorative. Printre lucrările prinse în proiect se regăsește și înălțarea mansardei Muzeului și amenajarea aici a spațiilor administrative. Astfel se va extinde spațiul expozițional de la 17 săli la 23 de săli de expunere. În plus se vor crea noi spații pentru ateliere creative și săli multimedia, se mai arată în comunicatul CJ Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *