Cea mai longevivă bunicuță din Botoșani s-a stins din viață. A trăit 106 ani

Leontina Turtă, bunicuța de 106 ani, din Botoșani, s-a stins din viață la o lună după ce și-a sărbătorit ziua de naștere. A avut o viață grea, dar a știut să se bucure de lucrurile mărunte, a apreciat oamenii care i-au oferit un sprijin, chiar și o vorbă bună, și a fost un om cu frică de Dumnezeu, care a ținut fiecare post și a mâncat tradițional.

Bunica Leontina Turtă s-a născut în URSS, în Broscăuții Vechi. Drumul vieții nu i-a fost neted. Soarta a pus-o la încercare de mai multe ori. Poate cele mai mari tragedii care i-au marcat cei 106 ani au fost reprezentate de moartea a opt din cei 10 copii ai săi. Cel mai crunt pentru un părinte este să își îngroape copilul și nu este zi în care bunica Leontina să nu se gândească la ei.

Pe soțul său l-a pierdut în urmă cu aproape 30 de ani. Astăzi ar fi fost ziua lui. Bunicuța se afla în grija a două strănepoate ale sale după ce ani de zile, fiica sa Elena, a avut grijă de ea până la sfârșitul vieții sale.

A muncit la câmp, în grădina sa din Mihălășeni, și așa le-a pus pe masă copiilor doar produse naturale. Nu a fost niciodată bolnavă, poate o banală răceală uneori, dar bunica a fost ferită de problemele de sănătate grave. Nu a ținut niciodată regim, mai ales că adora sărmăluțele. A lăsat în urmă 19 nepoți și 25 de strănepoți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *