Cresc semnificativ amenzile pentru cetățenii și firmele care nu respectă ordonanțele militare. Vezi cuantumul noilor sancțiuni!

Secretarul de stat Bogdan Despescu din Ministerul Afacerilor Interne a anunțat a anunțat că amenzile pentru cetățenii și firmele care nu respectă ordonanțele militare vor crește semnificativ în cel mai scurt timp.

Potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență a Guvernului (care modifică sancțiunile prezăvute în Ordonanța 1/1999 privind regimul stării de urgență), inițiat de MAI, pus în procedură de transparență decizională, amenzile pentru persoane fizice care nu respectă ordonanțele militare se măresc la minim 2.000 și maxim 20.000 față de minim 100 și maxim 5.000 de lei cât sunt în prezent.

Amenzile pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare crește de la minim 1.000 de lei la 10.000. Amenda maximă rămâne 70.000 de lei.

Se pot aplica și alte sancțiuni: confiscare bunuri, interzicere acces la respectivele bunuri, suspendarea temporară a activității, desființarea unor lucrări, refacerea unor amenajări, a anunțat Despescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *