În plină ascensiune a coronavirusului, mai multe sate din județul Botoșani nu au apă potabilă

fantana secata la BotosaniCâteva sate dintr-o comună a judeţului Botoşani, nu au apă potabilă. Oamenii se văd nevoiţi, în fiecare zi, să care cu găleţi sau cu butaoie apă chiar şi de la trei, patru kilometri depărtare de casă. Locuitorii nici măcar nu se gândesc la posibilitatea de a avea apă caldă în locuinţe sau toalete în case, şi doar visează să fie conectaţi la reţeaua de apă.

În plină ascensiune a coronaviruslui în România, când spălatul pe mâini este esenţial, 65% din românii din mediul rural nu au apă potabilă în locuinţe.

Chiar dacă autorităţile repetă cu orice ocazie, că spălatul mâinilor este foarte important pentru a ţine viruşii departe, locuitorii din comuna Manoleasa sunt puşi în situaţia în care locuinţele lor, nu sunt conectate la reţeaua de apă.

Chiar dacă condiţiile de trai, sunt pe zi ce trece, mai grele, oamenii nu se plâng şi spun că s-a ajuns la această situaţie din cauza izvoarelor care au secat.

Primarul comunei, însă, promite locuitorilor că până în decembrie, 2020, aceştia vor beneficia de racordare la apă potabilă, chiar dacă asfaltul din faţa porţilor o să fie acoperit de noroi.

Sursa: antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *