Omul de afaceri Valeriu Iftime cere drum rapid între Botoșani -Iași: Nu văd ca Botoșaniul să se dezvolte într-un viitor

Președintele Camerei de Comerț Botoșani, Valeriu Iftime, cere autorităților accelerarea reabilitării drumului Botoșani-Târgu Frumos. Acesta a declarat în cadrul unei întâlniri, care a avut loc la Prefectură cu reprezentanții Guvernului în teritoriu, ai Consiliului Județean, patronate și sindicate, că trebuie să există un drum rapid între Botoșani și Iași pentru ca investitorii să ajungă la Botoșani și pentru a asigura un acces mai facil către capitala Moldovei, care, spune omul de afaceri, este un nod important economic și strategic.

El spune că tinerii care ajung să-și finalizeze studiile, nu se întorc în Botoșani, întrucât Botoșaniul nu le oferă oportunități și nici nu au unde să-și petreacă timpul liber, iar dacă nu se va face ceva în acest sens, se va ajunge la o depopulare a orașului.

Ne vom depopula continuu. Tinerii o să plece de la noi în altă parte și asta o numim concurență neloială. Între Botoșani și Iași, ei pleacă spre Iași, pentru că sunt teatre, birouri… Dacă am avea un drum rapid Botoșani -Iași, nu văd ca Botoșaniul să se dezvolte într-un viitor, orice am face noi. Nu va veni niciodată marea industrie. Distanța între noi și țară este mare și dacă nu legăm cu drumul acesta, mi se pare complicat”, a spus Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Botoșani. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *