Proteste în justiția botoșăneană. Grefierii au întrerupt activitatea, urmează și magistrații

Grefierii Tribunalului Botoșani au  întrerupt, miercuri, activitatea, nemulțumiți de abrogarea pensiilor de serviciu

Potrivit unui comunicat al Adunării Generale a Judecătorilor Tribunalului Botoșani, marți, pe 21 ianuarie, la cererea Consiliului Superior al Magistraturii, s-a decis, cu majoritate de voturi, adoptarea unor forme de protest doar în situația în care pensia de serviciu va fi abrogată prin lege. De asemenea, s-a decis susținerea menținerii dreptului personalului auxiliar la pensia de serviciu.

De asemenea, grefierii Tribunalului Botoșani, vor adopta, începând cu 22 ianuarie, ca formă de protest, întreruperea activității, zilnic,  în intervalul orar 10 – 12.

”Începând cu data de 27 ianuarie, personalul auxiliar din cadrul Tribunalului Botoșani va întrerupe activitatea pe o perioadă ce va fi stabilită în cadrul adunărilor locale sindicale”, se mai arată în comunicatul Adunării Generale a Judecătorilor Tribunalului Botoșani.

3 thoughts on “Proteste în justiția botoșăneană. Grefierii au întrerupt activitatea, urmează și magistrații

  1. Bine ca atunci cand PSD-ul demola justitia, alungand astfel sute de mii de oameni din tara ( cotizanti la pensiile uriase ale magistratilor, btw…), nu s-a prea auzit de proteste printre judecatorii botosaneni… Judecatorii stiu bine ca nu au niciun drept la pensii „speciale”. Astea creaza o clara inechitate sociala, dar lor nu le pasa.

    NIMENI NU TREBUIE SA AIBA PENSII SPECIALA, NICI MACAR MILITARII!

    Principiul contributivitatii, pentru toata lumea! Daca merge in US, merge si in Rromalestan…

  2. Poate ar trebui sa ne zică acești dactilografi, ușor de înlocuit cu tehnologie, cam ce munca asa periculoasa au fata de un muncitor constructor care lucrează la minus 5 grade pe schele în vant

    1. Vulpea care nu ajunge la struguri… Cine nu te-a lăsat să înveți să ajungi și tu „dactilograf” și să ai pensie ocupatională, apropo… Nu e nimic special în pensiile din sistemul de justiție… Ar trebui ca unii să citească regulamentul de organizare al instanțelor… Mai ales la atribuții și după aia să comenteze… Când stai câte 8 ore pe scaun fără să poți să bei un pahar cu apa… Nu e chiar confortabil… Așa că pune mâna și citește înainte de a arunca cu noroi în niște oameni a căror activitate nici nu o cunoști!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *